Mainos

Asuntomessuilta ideoita ja unelmia

Hämeenlinnan asuntomessut tarjosi runsaasti silmänruokaa ja herätti unelmia. Kävijöitä messuilla oli runsain mitoin, ja jokainen sai messuilta varmasti jotakin– jos ei konkreettista taloa, niin ainakin roppakaupalla sisustusideoita!

Asuntomessut pidettiin kesäisen kauniissa Hämeenlinnassa. Talojen suunnittelussa oli otettu huomioon tulevien asukkaiden sekä yksityisperheiden toiveet. Kaiken kaikkiaan messuilla kävi kesän aikana noin 200 000 rakentamisesta sekä sisustamisesta kiinnostunutta ihmistä. Messuilla esiteltiin yhteensä 54 tarkkaan suunniteltua asuntoa, joista näyttelyalueella oli muun muassa 37 omakotitaloa sekä yhdeksän pienkerrostaloasuntoa.

Suomalaista pientalorakentamista

Hämeenlinnan asuntomessut tarjosi hyvin monipuolisen talojen kirjon. Messualueella oli erikokoisia omakotitaloja, paritaloja, kytkettyjä pientaloja sekä pienkerrostaloja. Myös talojen materiaalivaihtoehdoissa oli runsaasti vaihtoehtoja: kiveä, tiiliä, harkkoa, puuta ja betonia – messutalojen seinistä löytyi jopa hirttä. Messualuetta ympäröivä miljöö korosti talojen tarkkaan harkittuja muotoseikkoja.

Hyvin erilaiset asuntoratkaisut tekivät messuista mielenkiintoiset. Eroavaisuuksia oli pinta-alassa, materiaaleissa, väreissä ja detaljien määrässä. Messuilla oli sekä moderneja että perinteisempiä taloja sulassa sovussa keskenään. Keskeisenä ideana Hämeenlinnan asuntomessuilla oli luoda perinteinen hämäläinen raitti.

Kodikkuutta ja inhimillisyyttä

Kesäisin järjestettävillä asuntomessuilla talot ovat usein olleet jopa liian moderneja tai taiteellisia kävijöiden mieleen. Tänä vuonna talojen ulkosivuista sekä itse kotien sisustuksista pyrittiin luomaan mahdollisimman inhimillisiä ja kodikkaita. Toisissa taloissa pyrkimyksissä onnistuttiin paremmin kuin toisissa. Kävijöiden mielestä asunnoista puuttuivat isot mukavat huonekalut, jotka loisivat kotiin kodikkuutta.

Tänä vuonna myös lapsiperheet oli otettu entistä paremmin huomioon niin sisustuksessa, asuntojen pinta-aloissa kuin tilaratkaisuissakin. Muun muassa messuille sisustusta suunnitellut Ristomatti Ratia oli huomioinut lapset. Hän muun muassa suunnitteli kohteen 39 lastenhuoneisiin veikeän näköiset sängyt, joissa olisi myös itse halunnut lapsena nukkua.

Toimivia ja ajattomia ratkaisuja

Asuntomessuista on vuosi vuodelta tullut yhä enemmän myös sisustusmessut. Esiteltävien talojen sisustukseen on panostettu niin tekstiileissä, astioissa, huonekaluissa, viherkasveissa kuin muussakin kodin irtaimistossa. Yksi tämän kesän messujen silmäänpistävin sisustusseikka olivat erilaiset magneetit. Magneetteja oli niin lastenhuoneissa seinillä kuin keittiöissä muistilappujen pidikkeinä.

Yhteneväistä tämän vuoden messuasunnoille oli sisätilojen avaruus ja väljyys. Etenkin keittiöissä ja kylpyhuoneissa oli panostettu väljiin tiloihin. Toinen merkittävä muutos aikaisempiin messutaloihin oli keittiöiden ja ruokailutilojen avoimuus. Nykyisin keittiön ei enää kuulu olla oma erillinen tilansa, vaan siitä on tullut olennainen osa kodin olohuonetta ja perheen yhteistä oleskelutilaa.

Teksti: Johanna Tamminen/ Mediafocus
Kuvat: Suomen Asuntomessut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.