Asukkaat pakenevat väkivaltaa Myanmarin suurimmasta kaupungista – juntta on julistanut osaan Yangonia sotatilalain

Myanmarissa poliisit ja sotilaat jatkoivat sunnuntaina mielenosoittajien ampumista – protesteissa on kuollut  jo yli 50 ihmistä 1:13
Myanmarissa poliisit ja sotilaat ovat jatkaneet mielenosoittajien ampumista – protesteissa on kuollut jo yli 60 ihmistä

Myanmarissa maan suurimman kaupungin Yangonin asukkaat pakenevat sankoin joukoin kaupungista. Osiin kaupunkia on julistettu sotatilalaki, jonka nojalla ihmisiä voidaan tuomita sotilastuomioistuimissa jopa teloitettaviksi.

Mielenosoittajat purkivat aamulla kaduille pystytettyä barrikadeja joksikin aikaa, jotta halukkaat pääsivät lähtemään.

Paikallisen median mukaan tiet olivat aamulla täpösen täynnä ihmisiä, jotka pyrkivät pois kaupungista muun muassa tuk-tukeilla ja moottoripyörillä.

Paikallisten kansalaisjärjestöjen mukaan maanantain verenvuodatuksessa kuoli ainakin 20 ihmistä. Heidän joukossaan oli myös ihmisiä, jotka eivät olleet osallistuneet mielenosoituksiin vaan saaneet surmansa harhaluodeista.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tuomitsi tiistaina juntan toimet ja sanoi sen syyllistyvän rauhanomaisten mielenosoittajien raakaan alistamiseen.

Kansalaisjärjestöjen mukaan ainakin 180 ihmistä on kuollut mielenosoituksissa sen jälkeen, kun juntta kaappasi vallan helmikuun alussa. Tuhansia on otettu kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat