Asukkaat hämmästelleet aseistautuneita sotilaita keskellä päivää Helsingissä – tältä näyttää Puolustusvoimien kaupunkisotaharjoitus

MTV Uutiset Live hyppäsi mukaan sotilaspoliisien harjoitukseen Helsingissä – katso miltä rakennetun alueen taisteluissa näytti 4:57
Näin harjoitellaan sotatilannetta hylätyssä toimistorakennuksessa.

Puolustusvoimilla on käynnissä kaupunkisotaharjoitus kolmessa Helsingin kaupunginosassa Laajasalossa, Herttoniemessä ja Lauttasaaressa.

Lauttasaaressa paikalliset asukkaat ovat ihmetelleet, kun kaduilla ja rakennusten nurkilla on näkynyt kasvonsa peittäneitä sotilaita rynnäkkökiväärien kanssa.

– Kymmeniä sotilaita marssi läpi pihan. Jännää oli seurata omasta näkökulmasta, kun en ole itse käynyt armeijaa. Saatiin vähän actionia tavalliseen päivään, kertoi Lauttasaaressa asuva Emilia Taxell MTV Uutisille.

Kyseessä on Puolustusvoimien sotaharjoitus, joka on toteutettu yhdessä poliisin kanssa. Kaartin jääkärirykmentin sotilaspoliisit harjoittelevat kaupunkiolosuhteissa viranomaisyhteistyötä poliisin ja Puolustusvoimien välillä.

1. Sotilaspoliisikomppanian päällikkö, kapteeni Heikki Silanderin mukaan sotilasharjoitukset kaupungissa ovat hyvin normaaleja ja tärkeitä.

– Meidän on pakko harjoitella siellä, missä mahdollisesti oikeastikin toimittaisiin, sanoo Siljander MTV Uutisille.

Varusmiehet tositoimissa

MTV Uutiset pääsi tutustumaan kaupunkisotaharjoitukseen. Harjoitus suoritettiin hylätyssä toimistorakennuksessa, ja mukana oli noin 60 varusmiestä.

Rakennuksen sisälle astuessa pystyi heti aistimaan, että siellä oli sotaharjoitus käynnissä. Ruuti tuoksui ja varusmiesten käskytys kantautui korviin.

Miltä kaupunkisotaharjoituksessa näytti? Katso videolta, kun MTV Uutiset vieraili Lauttasaaressa puolustusvoimien valtaamassa rakennuksessa!

Lue myös:

    Uusimmat