"Sotilas makasi maassa aseen kanssa S-marketin nurkalla" – Emilia hätkähti kesken työpäivän, kun kymmeniä sotilaita marssi läpi pihan

Helsingin Lauttasaaressa on ihmetelty aseen kanssa liikkuneita sotilaita. Wavulinintiellä asuva Emilia Taxell huomasi maastoasuiset sotilaat keittiön ikkunasta eilen kesken etätyöpäivän. 

MTV pääsi todistamaan isoa sotaharjoitusta viime vuonna – Tältä iso Kaakko 19 -sotaharjoitus näytti helikopterin kyydissä.

Hyppää helikopterin kyytiin – MTV vie keskelle Kaakko 19 -sotaharjoitusta 4:54

– Kymmeniä sotilaita marssi läpi pihan. Jännää oli seurata omasta näkökulmasta, kun en ole itse käynyt armeijaa. Saatiin vähän actionia tavalliseen päivään, Taxell kertoo.

MTV Uutiset kysyi Puolustusvoimilta, mistä sotilaiden ilmestymisessä oikein oli kyse. 

Kaupunkisotaharjoituksia kolmessa paikassa

Puolustusvoimien mukaan Kaartin jääkärirykmentin sotilaspoliiseilla on menossa kaupunkisotaharjoitus kolmessa Helsingin kaupunginosassa.

Kaartin jääkärirykmentin 1. sotilaspoliisikomppanian varapäällikkö Jukka Saarela kertoo, että varusmiehet harjoittelevat kaupunkiolosuhteissa viranomaisyhteistyötä poliisin ja Puolustusvoimien välillä.

Hänen mukaansa on erittäin tärkeää, että sotilaat voivat harjoitella kaupunkiympäristössä.

– Harjoitus on sotilaspoliisikomppanian yksi vuoden tärkeimmistä sotaharjoituksista. Etsintä- ja kiinniottotehtävä muuttuu joukkueen hyökkäystehtäväksi, jossa tunnistettu vihollisjoukko tuhotaan, Saarela kertoo.

Saarelan mukaan harjoittelu kaupungissa on kerännyt paikallisilta ihmisiltä uteliaita kommentteja.

– Kohtaamiset paikallisten kanssa ovat olleet pääsääntöisesti myönteisiä. Eräs vanhempi mies oli kiinnostuut millaisia tehtäviä nykyään harjoitellaan ja ohi kulkenut rouva sanoi, että hyvä että harjoittelette. Hän hymyili ystävällisesti, Saarela kertoo.

"Sotilas makasi aseen kanssa S-marketin kulmilla"

Harjoituksista oli tiedotettu muun muassa paikallisessa Facebookin Lauttasaari-ryhmässä, mutta silti sotiminen on tullut monelle paikalliselle isona yllätyksenä

– Facebook-ryhmässä eräs paikallinen oli ihmettelyt kaupasta tultuaan, kun sotilas makasi maassa aseen kanssa S-marketin nurkalla, Emilia Taxell kertoo.

Sotilaspoliisikomppanian harjoitus on osa kaksiosaista taisteluharjoituskokonaisuutta, joka jatkuu kohteissa myös ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat