Astra Zeneca -pistoksen jälkeen havaittuja veritulppia todettiin lisää Britanniassa – käyttö jatkuu

Britanniassa on havaittu lisää Astra Zenecan koronavirusrokotteen antamisen jälkeen ilmaantuneita veritulppia, uutisoi Bloomberg. Rokotetta pidetään kuitenkin edelleen turvallisena.

Britannia kertoi 25 uudesta tapauksesta, joissa Astra Zenecan rokotteen saaneilla on todettu harvinainen veritulppa. Viranomaiset kuitenkin päättivät, että rokotteen hyödyt ovat suurempia kuin riskit.

Veritulppien ja Astra Zenecan koronarokotteen välistä yhteyttä ei ole pystytty vahvistamaan.

Veritulppien ja rokotteiden välistä yhteyttä on tutkittu Suomessakin. Tällä hetkellä Suomi ei rokota alle 65-vuotiaita Astra Zenecan koronavirusrokotteella. Kyseistä haittaa ei ole havaittu ikääntyneillä, joten toistaiseksi vain heidän rokottamistaan on päätetty jatkaa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

4:15
Suomessa alle 65-vuotiaiden rokottaminen Astra Zenecalla jatkuu aikaisintaan pääsiäisen jälkeen.

Maaliskuun 24. päivään mennessä Britanniassa oli raportoitu yhteensä 30 veritulppatapausta, jotka oli havaittu Astra Zenecan koronarokotepistoksen jälkeen.

Astra Zenecan rokotteita maassa oli tuohon mennessä annettu 18,1 miljoonaa annosta.

– Avainasia muistaa on se, kuinka harvinaisia veritulpat ovat ja kuinka voimakas rokotteiden todistettu teho koronavirusta vastaan on, kliinisen neurologian professori David Werring painotti Bloombergin mukaan.

Britannian koronarokotusohjelma on ollut maailman tehokkaimpia. Aikuisväestöstä yli puolet on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen. 

Samalla koronatapaukset ovat laskeneet alimmilleen sitten syyskuun.

Eilen Iso-Britanniassa todettiin 4478 uutta koronavirustapausta. Tammikuun huippuluvut pyörivät juuri ja juuri alle 60 000:ssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja