Asiantuntijat varoittavat himokkaita – hammastahnaa ei voi käyttää liukuvoiteena: "Tällaiset väitteet ovat kukkua"

0:35
Millainen on salainen luottokikkasi seksissä? Naiset vastaavat

Hammastahna ei kuulu makuuhuoneeseen, muistuttavat asiantuntijat.

Netissä kiertää useita huhuja hammastahnan "hyvistä" vaikutuksista makuuhuoneessa. Ne ovat pelkkä myytti, muistuttavat asiantuntijat.

Hammastahnaa ei voi käyttää liukuvoiteena

Esimerkiksi yhteisöpalvelu Redditissä on jaettu kuvauksia siitä, miten hammastahnaa on käytetty masturboidessa liukuvoiteena – huonoin tuloksin.

– Netissä on jaettu useita väitteitä siitä, miten hammastahna voisi parantaa seksielämää, mutta mikään niistä ei ole totta, nettilääkäriasemalla työskentelevä lääkäri Diana Gall huomautti The Sunin haastattelussa.

Gall muistuttaa, että hammastahnassa on hankaavia ja valkaisevia aineita sekä piparminttua. Nämä kaikki aiheuttavat ongelmia iholla.

– Jos levität hammastahnaa ihoalueille, kuten genitaaleille, se todennäköisesti aiheuttaa kemiallisia palovammoja ja pistävä kipu näistä voi kestää useita päiviä. Genitaalit voivat myös värjäytyä ja mennä ruvelle, Gall kuvailee.

Väitteet ovat "kukkua"

Farmaseutti Stuart Gale huomauttaa, että ajatus hammastahnasta jonkinlaisena "salaisena aseena" ongelmiin ovat puppua.

– Tällaiset väitteet, ja myös väite siitä, että tahna voisi jotenkin parantaa miehen suoritusta, ovat kukkua, Gale sanoo Metrossa.

Liukuvoiteena tulisi käyttää vain tarkoitukseen suunniteltuja tuotteita.

Hammastahnaa on aiemmin käytetty jopa raskauden ennustamiseen. Tämäkään idea ei todellisuudessa toimi. Hammastahnaa kannattaa käyttää vain hampaiden pesemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja