Mainos

Asiantuntijat tyrmäävät Linnan juhlissa paljastelun: ”Rintavako nousi liian suureen rooliin”

Stylisti Teri Niitti ja muotisuunnittelija Katri Niskanen uskovat, ettei paljastelu kannata Linnan juhlien kaltaisessa arvokkaassa tilaisuudessa.

99-vuotiasta Suomea juhlistettiin eilen tiistaina perinteisin menoin Presidentinlinnassa. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on yksi Suomen seuratuimmista tapahtumista ja yksi keskeinen puheenaihe on illan upeat asut.

Stylisti Teri Niitin suosikkipukeutuja oli kansanedustaja Jaana Pelkonen, joka edusti säkenöivässä, tyköistuvassa iltapuvussa, jonka suunnitteli Teemu Muurimäki.

– Se oli omaperäinen, eikä peitellyt raskautta, vaan juhlisti sitä. Asu oli tyylikäs, etiketin mukainen ja moderni, Niitti ylistää.

– Pelkonen on tottunut linnankävijä ja hän ei ollut ensimmäistä kertaa asialla, mutta raskaus on kuitenkin hänelle uusi asia. Mielestäni puku korosti raskautta erittäin kauniisti.

Toinen Niitin vakuuttanut parivaljakko oli näyttelijä Ria Kataja ja tämän puoliso Panu Varstala. Kataja ja Varstala ottivat asuillaan kantaa perinteisiin sukupuolirooleihin. Katajan yllä nähtiin mustavalkoinen asu ja Varstalan puku oli viininpunainen.

– Katajan puku oli hirveän kiva. Se oli kantaaottava, mutta tyylikkäällä tavalla.

– Se, haluaako tai pitääkö puvulla ottaa kantaa, on jokaisen oma asia. Katajan puvussa kantaaottavuus ei ollut itsestään selvää, vaan tarkoitus selviää kysyttäessä. Se oli erittäin tyylikäs valinta, Niitti suitsuttaa.

MTV.fin lukijoiden mielestä Jenni Haukio oli Linnan juhlien ylivoimainen kuningatar. Myös Niitti pitää asukokonaisuutta onnistuneena.

– Pidin kyllä asusta ja violetti väri oli hieno. Koruvalinnoista oli ehkä hieman erimieltä, olisin mennyt pelkästään kaulakorulla. Nyt oli vähän korumallin tunnelmaa.

– Mutta kokonaisuudessaan Haukion pukeutuminen Linnan juhlissa on ollut selvästi nousujohteista, se on koko ajan mennyt parempaan suuntaan, Niitti kiittelee.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla nähtiin tänä vuonna myös muutamia melko paljastavia asuja. Niitti kokee, ettei paljastelu kuulu Linnan juhliin.

– Mielestäni kutsua pitäisi kunnioittaa. Siellä juhlitaan itsenäisyyttä, sotaveteraaneja ja lottia. Juhlien vanhimmat vieraat ovat kuitenkin ne tärkeimmät vieraat ja ilman heitä juhlia ei olisi.

– Kannatan vankasti etiketin lukemista. Tarkoitus ei ole korostaa itseään vaan itsenäisyyttä.

Niitti nostaa esiin Merja Rehnin yllä nähdyn asun, jonka dekoltee oli varsin paljastava.

– Häntä oli vaikea katsoa silmiin. Ei siinä välttämättä mitään etikettiä rikottu, mutta luvattoman paljon oli dekolteeta esillä. Rintavako tuli huomattavasti liian isoon osaan asussa, Niitti päivittelee.

Myös muotisuunnittelija Katri Niskanen on samoilla linjoilla paljastelun suhteen.

– Kaikki saa olla ja pukeutua miten haluaa, vaikka tietysti se mauttomuuden raja menee jossain.

–  Kyllähän tänäkin vuonna nähtiin muutama kohahduttavampi asukokonaisuus. En tiedä, mikä on syy siihen, että joku haluaa kiinnittää huomiota vaikka rintoihin tai paljaaseen vatsaan. Itse en välttämättä pitäisi Linnan juhlia sellaisena juhlana, mihin sellainen sopii.

Niskasen mukaan dekolteen sijasta iltapuvuissa voisi paljastaa esimerkiksi selkää.

– Mielestäni esimerkiksi selkä ja kädet ovat kauniita paikkoja paljastaa. Avonainen selkä on ollut jo monta kautta suuri trendi hääpukujen ja iltapukujen osalta. Sillä harvoin menee mönkään.

Niskanen itse suunnitteli tänä vuonna Linnan juhliin lähes parikymmentä pukua. Hän iloitsi monipuolisesta ja värikkäästä pukutarjonnasta.

– Tänä vuonna oli aika värikästä ja laidasta laitaan viime vuosiin verrattuna. Oli todella mielenkiintoista seurata lähetystä, Niskanen kiittelee. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja