Asiantuntija paljastaa, miksi häpykarvoja ei tulisi koskaan vahata itse – varoitus myös höylän käyttäjille

Karvojen poistaminen alapäästä voi olla työn ja tuskan takana. The Sunin haastattelema intiimialueiden vahaamiseen erikoistunut "kauneusguru" kertoi tyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät häpykarvoja siistiessään.

Kauneussalongin omistava brittiläinen Sam Marshall sanoo, ettei kenenkään pitäisi vahata itse häpykarvojaan vaan jättää prosessi ammattilaisen käsiin. Marshallin mukaan useimmat ihmiset eivät tiedä, miten käyttää vahaa, jolloin karvojen poistosta voi tulla todella kivulias kokemus eikä lopputuloskaan miellytä. 

– Voit repiä ihoasi. Sekä häpyhuulet että kivespussit voivat revetä melko helposti, Marshall sanoo The Sunille.

Väärin käytettynä vaha voi myös jäädä kiinni ihokarvoihin, joista sitä on vaikeaa poistaa, tai liimata häpyhuulet yhteen. Liian kuumaksi lämmitetty vaha puolestaan voi polttaa ihoa.

Käytä kynsileikkuria älä saksia

Jos joka tapauksessa mielii vahata itse omat häpykarvansa, suosittelee Marshall käyttämään kuumavahaa kylmävahaliuskojen sijasta. Karvojen poistaminen lämmitettävällä vahalla ei ole yhtä kivuliasta ja huonoksi iholle.

Ihokarvojen vahaaminen ei onnistu, jos ne ovat liian pitkät. Marshallin mukaan karvoja tulisi lyhentää ennen vahausoperaatiota, jos ei näe ihoa niiden alta. Yhtä asiaa kauneusguru ei kuitenkaan koskaan soisi tehtävän: 

– Älä koskaan trimmaa saksilla – suosittelen aina käyttämään kynsileikkuria, Marshall sanoo.

Hänen mukaansa saksilla karvoista tulee monesti liian lyhyet, jolloin niiden poistaminen vahalla on hankalaa.

Höylääjää uhkaavat viillot ja sisäänkasvaneet karvat

Höylä voi kuulostaa vaivattomammalta tavalta poistaa itseään häiritsevät alapääkarvat, mutta teränkin käytössä piilee omat vaaransa. Ihokarvojen ajaminen höylällä aiheuttaa herkästi viiltoja ja sisäänkasvaneita karvoja. Ihon kuoriminen ja kosteuttaminen voivat estää niiden syntymistä.

Yhden alueen sheivaamista on Marshallin mukaan järkevää välttää: takapuolen. Sitä kun on vaikea itse nähdä.

Ennen intiimialueeseensa kajoamista kannattaa miettiä myös, onko häpykarvoja ylipäätään järkeä poistaa. Niiden on tarkoitus suojata intiimialueiden herkkää ihoa bakteereilta ja lialta. Tutkimusten mukaan häpykarvojen ajelu voi lisätä riskiä intiimialueen tulehduksiin, infektioihin ja sukupuolitauteihin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat