Lääkäri kauhistui "kesävaginasta" – varoittaa seurauksista: "Kirjaimellisesti yksi pahimpia asioita, joita voit tehdä"

0:25

Synnytyslääkäri ja gynekologi Jennifer Gunter järkyttyi "kesävaginaan" liittyvistä neuvoista niin, että päätti oikaista käsityksiä, joita monella naisella alapäästään on.

Oletko bikinikunnossa? Tarkista asia helposti videolta!

Kerroimme aiemmin Teen Vogue -sivustosta, joka twiittasi  viimekesäisen artikkelinsa aiheesta saatesanoin "näin saat parhaan kesävaginasi ikinä". Termi "kesävagina" sai naiset irvailemaan, mutta aihe sai myös huolestuneen lääkärin huomion, kertoo Huffington Post.

Vaginaa ei voi "laiminlyödä" kesäisin

Kanadalainen synnytyslääkäri ja gynekologi Jennifer Gunter harrastaa terveysaiheisten artikkeleiden ruotimista netissä. Gunter huolestui "kesävaginasta" siinä määrin, että päätti kirjoittaa siitä blogiinsa.

Gunter kertoo saaneensa palautetta siitä, että hupsusta nimityksestään huolimatta artikkelin sisältö oli hyvä. Hän on eri mieltä.

– Itse asiassa artikkeli on huomattavan väärässä. Tämä korostaa ongelmaa, joka syntyy, kun hyvää tietoa sekoittuu huonoon. Jos et ole asiantuntija, mistä voit tietää tämän? Gunter sanoo.

Gunterin mukaan artikkelissa on useita ongelmia, joista eräs on se, että nuorille naisille syötetään ideaa siitä, että vaginaa voisi kesäisin "laiminlyödä".

– Vaginat toimivat hyvin kaikkina vuodenaikoina. Oikeasti. Minulla on klinikka, eikä meillä ole kuumalla kelillä yhtään kiireisempää, Gunter sanoo ja huomauttaa, että ärtymystä ja muita ongelmia intiimialueella voisi seurata lähinnä vääränlaisesta karvanpoistosta .

Uimapuvun kosteus ei voi "pilata" vaginaa

Gunter myös huomauttaa, ettei kesän kuumuus kuivata vaginaa tai aiheuta sille "vaginapaniikkia". Mikäli alapää tuntuu kuivalta, syy voi olla esimerkiksi lääkitys tai hiivatulehdus.

– Ainoa tapa, jolla voisit väliaikaisesti kuivattaa vaginasi lämmön avulla, on, jos osoittaisit hiustenkuivaajalla sisääsi. Ja kaiken pyhän tähden, älkää tehkö niin, hän kirjoittaa.

Myöskään uimapuvun kosteus ei voi "pilata" vaginaa.

– Vagina on normaalisti kostea ja lämmin. Jos kosteus ja lämpö aiheuttaisi infektion (sinne), se olisi valtava suunnittelumoka, Gunter sanoo.

Hän toteaa, että esimerkiksi häpyhuulet voisivat periaatteessa hankautua yhteen ja aiheuttaa bakteerikasvua, mutta tällöin kyseessä ei ole "vagina" – eihän uima-asukaan sijaitse vaginassa. Gunterin mukaan ulkoisia sukupuolielimiä kuvaavan vulvan ja emätintä merkitsevän vaginan käsite ovatkin menneet artikkelissa sekaisin.

"Älä puhdista vaginasi sisäosaa pyyhkeellä"

Vaginaa ei myöskään tarvitse kesäisin suojata ötököiltä. Gunter huomauttaa, ettei ole koskaan uransa aikana nähnyt kenenkään alapäässä ötököitä tai ötökän puremia, jos satiaisia ei oteta lukuun. 

Rantahiekan Gunter kehottaa huuhtaisemaan alapäästä nopealla vesisuihkulla. Neuvo vaginan putsaamisesta "intiimipyyhkeellä" puolestaan sai Gunterin hyperventiloimaan.

– Älä puhdista vaginasi sisäosaa pyyhkeellä. Tämä on kirjaimellisesti yksi pahimpia asioita, joita voit tehdä, hän kirjoittaa.

Tutkijat eivät suosittele intiimihygieniatuotteiden käyttöä, sillä ne lisäävät riskiä genitaalialueen tulehduksiin ja ihon ärsyyntymiseen.

– Tämä edistää ajatusta siitä, että vaginaa pitää putsata. Sitä ei tarvitse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja