Teetko sinäkin näin alapäällesi? Kasvattaa riskiä infektioihin ja sukupuolitauteihin

Häpykarvojen ajelu voi tutkimusten mukaan lisätä riskiä intiimialueen tulehduksiin, infektioihin sekä sukupuolitauteihin.

Hyvällä käsihygienialla voi välttää ikävän flunssan. Katso yllä olevalta videolta, miten kädet kuuluisi pestä.

Karvojen ajelu kaulasta alaspäin on monen naisen ja yhä useamman miehen harrastus. Kaikkia karvoja ei olisi kuitenkaan syytä ajaa, sillä niillä on tarkoituksensa: pitää bakteerit loitolla.

Kanadalaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin yli 1400 naisen alapään terveyttä. Tutkimus esiteltiin BMC Women’s Health -julkaisussa. Tutkijat havaitsivat, että häpykarvojen ajelu tai vahaaminen vaikutti kielteisesti naisten terveyteen – erityisesti jos karvojen poistoon käytettiin siihen tarkoitettua vaahtoa.

Alapäätään sheivanneet tai intiimituotteita käyttäneillä naisilla oli muita 80 prosenttia suurempi todennäköisyys ikäviin oireisiin –  kuten kutinaan, kuumotukseen, punaisuuteen, epänormaaliin vuotoon, turvotukseen ja kipuun – kuin niillä, jotka eivät tuotteita käyttäneet.

Myös aiemman, American Journal of Obstetrics and Gynecology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan alapäätään ajelevista naisista 60 prosenttia oli saanut vähintään yhden intiimiterveyteen liittyvän terveydellisen ongelman. Niistä tavallisimpia olivat ihon uloimman kerroksen hankaumat sekä sisäänpäin kasvaneet karvat.

Häpykarvojen ajelu voi aiheuttaa ikävää oireilua, sillä karvojen on tarkoitus suojata intiimialueita bakteereilta ja lialta ärsyttämästä intiimialueiden herkkää ihoa.

Kalifornian yliopiston tutkijoiden tekemän kyselyn mukaan häpykarvat saattavat myös suojata sukupuolitaudeilta – erityisesti suoraan limakalvokontaktiin liittyviltä tartunnoilta, kuten herpekseltä ja visvasyylältä.

***

0:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja