Mainos

Asiantuntija: Dragsvik-päätös pelasti Wallinin uran puolueessa

Puolustusministeri Stefan Wallin teki virheen yrittäessään kaunistella RKP:lle luonnollista ruotsinkielisten etujen ajamista, arvioi MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund.

Grönlundin mukaan Dragsvikin varuskunnan säilyttäminen oli kuitenkin selvästi nähtävissä jo hallitusneuvottelujen jälkeen.

- Hallitusneuvottelujen tuloksena puolustusministeriksi saatiin rkp:läinen. Dragsvikia on pidetty ruotsinkielisen väestönosan keskustelussa tärkeänä symbolina.

- Wallinin oli uransa rkp:ssä pelastaakseen säilytettävä Dragsvik.

Grönlund arvioi, että muista hallituspuolueista RKP:n Wallinia kohtaan esitetty arvostelu Dragsvik-jupakassa kertoo ristiriidoista hallituksen sisällä.

- Sitä on käytetty aseena, että on saatu ehkä parempia neuvottelupositioita. Se, että Seppo Kääriäinen tai Perussuomalaiset arvostelee, niin sehän on opposition rooli.

- Mutta se, että hallituspuolueetkin yhtyivät arvosteluun oli ehkä suurin yllätys ja osoittaa, että hallituksen sisällä on ristiriitoja esimerkiksi budjetin säästötavoitteista.

Keskustan kansanedustajan, entisen puolustusministerin Seppo Kääriäisen mukaan luottamusäänestyksen voittaminen ei riitä palauttamaan puolustusministeri Stefan Wallinin uskottavuutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.