Arviot jo kaksi viikkoa sairaalassa viettäneen prinssi Philipin tilasta synkkenevät – "Henkilökunta ja kuninkaallinen perhe rukoilevat yhdessä"

3:20
Prinssi Philip hämmästytti viime kesänä vetreällä olemuksellaan: "Erittäin hyvässä kunnossa oleva mies 99-vuotiaaksi"

Brittilehdistössä on esitetty synkkiä arvioita jo kaksi viikkoa sairaalassa viettäneen prinssi Philipin tilasta.

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip on ollut sairaalahoidossa jo kahden viikon ajan. 99-vuotias Edinburghin herttua vietiin helmikuussa Lontoossa sijaitsevaan yksityissairaalaan huonovointisuuden takia. Hovi tiedotti myöhemmin, että prinssi Philip oli kävellyt sairaalaan omin jaloin ja on hoidettavana infektion takia.

Tällä viikolla huoli Edinburghin herttuan voinnista on kuitenkin kasvanut sen jälkeen, kun hänet siirrettiin maanantaina toiseen sairaalaan sydänspesialistin tutkittavaksi. Tuolloin arvio oli, että prinssi Philip tulee olemaan sairaalahoidossa ainakin tämän viikon loppuun asti, mutta brittilehdissä arviot olivat jo tiistaina selvästi synkempiä. 

Esimerkiksi Daily Mailin mukaan on mahdollista, että prinssi Philip saattaa palata kotiin vasta neljän tai kuuden viikon kuluttua. Kyseisen arvion lehdelle antoi kardiologi Aseem Malhotra, joka arvelee, että infektiota hoidetaan antibioottien avulla. Tohtorin arvio perustuu siihen, että hovin tiedotteessa mainittu tulehdus olisi sydämessä, mutta hän sanoo pitävänsä todennäköisempänä, että tulehdus on jossain muualla.

– Se on voinut olla esimerkiksi virtsateissä tai rintakehän alueella ja hänen ruumiilleen siitä koitunut stressi on voinut rasittaa sydäntä. Hänet on saatettu siksi viedä erikoistutkimuksiin varmistamaan, että sydämessä on kaikki kunnossa, kun infektiota hoidetaan.

Brittilehti Mirrorin mukaan Philipin kaikkien aikojen pisin sairaalareissu on vaikuttanut tunnelmaan Windsorin linnassa, missä kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat viettäneet kuluneen vuoden aikana suurimman osan ajastaan kahdestaan. Iäkäs pari on näin pyritty suojaamaan koronapandemialta ja molemmat saivat jo tammikuussa rokotteet koronavirusta vastaan.

– Henkilökunta ja kuninkaallinen perhe rukoilevat yhdessä herttuan puolesta, Mirrorille puhunut lähde kertoi.

– Kaikki ovat yhdessä tehneet kaikkensa suojellakseen häntä ja kuningatarta koronakriisin aikana viimeiset 11 kuukautta, mutta nyt mielialassa on tapahtunut selkeä muutos, kun kävi ilmi, ettei herttua palaa kotiin lähipäivinä. Kaikkien huomio on keskittynyt hänen sairauteensa.

Kuninkaallisasiantuntija Phil Dampier, joka on kirjoittanut myös kirjan prinssi Philipistä, ei pitänyt siirtoa toiseen sairaalaan huonona uutisena.

– Sen täytyy olla hyvä asia, että häntä hoidetaan toisessa sairaalassa. Jos hänet olisi viety ambulanssissa takaisin kotiin, olisin huolissani. On vielä toivoa, että hän pääsee pian kotiin ja astelee ulos sairaalasta, hän sanoi.

Kuningatar Elisabet ja muu kuninkaallinen perhe ovat jatkaneet toistaiseksi työtehtäviään entiseen tapaan - joskin koronatilanteen vuoksi etänä. Kuninkaalliselämäkerturi Penny Junor muistuttaa, että prinssi Philip ei tahdo hössötystä ympärilleen. Hän kertoi myös pistäneensä yhden seikan merkille, kun kuningatar Elisabet piti hiljattain puheenvuoron, jolla hän kehotti ihmisiä ottamaan koronarokotteen.

– Kuningatar vaikutti mielestäni hyväntuuliselta tuolloin. Hän ei näyttänyt siltä, että hän odottaa epätoivoisesti tietoja tai puhelinsoittoa, Junor sanoi.

Myös tohtori Malhotra huomauttaa prinssi Philipin olevan paremmassa kunnossa kuin hänen ikäisensä ihmiset keskimäärin ovat.

– Toivon hänelle kaikkea hyvää. Toivottavasti hän paranee pian.

Lähteet: Mirror, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja