Prinssi Philipiltä, 99, romanttinen ele hääpäivän lähestyessä – näytti ettei romanssi 94-vuotiaan kuningatar Elisabetin kanssa ole kuihtunut

Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabethin 99-vuotiaalle puolisolle? 3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabetin 99-vuotiaalle puolisolle?

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip viettävät pian 73-vuotishääpäiväänsä. 

Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 99, saavuttavat pian avioliittonsa suhteen varsin kiitettävän virstanpylvään. 20. marraskuuta pariskunta viettää nimittäin 73-vuotishääpäiväänsä. Spekulaatioista huolimatta pariskunta tulee viettämään tänäkin vuonna hääpäiväänsä yhdessä, kiitos prinssi Philipin. 

Poikkeuksellisen vuoden aikana Philip ja Elisabet pysyttelivät pitkän tovin eristyksissä muusta maailmasta koronapandemian takia, ja eristystään he viettivät yhdessä. Iso-Britanniassa on siirrytty kylmenevän syksyn myötä jälleen entistä tiukempiin koronatoimiin, mikä tarkoittaa sitä, että vanhemmat kuninkaalliset vetäytyvät niin ikään jälleen eristykseen.

Philip on elellyt eläköitymisestään lähtien Sandringhamin kartanon mailla, mutta hiljattain Philip matkusti Windsorin Linnaan ollakseen jälleen yhdessä eristyksessä puolisonsa kuningatar Elisabetin kanssa. Näin ollen Philip ja Elisabet viettävät pian koittavaa 73-vuotishääpäiväänsä niin ikään eristyksessä – mutta kuitenkin yhdessä. 

– Edunburghin herttua matkusti takaisin hänen majesteettinsa luo Windsoriin tänään. He tulevat olemaan linnassa yhdessä Iso-Britannian seuraavan sulkeutumisen ajan – mikä pitää sisällään myös heidän 73-vuotishääpäivänsä 20. marraskuuta, kuninkaallistoimittaja Rebecca English vahvistaa Twitterissä. 

Elisabet ja Philip rakastuivat toisiinsa teini-ikäisinä kun he kävivät kirjeenvaihtoa keskenään ja menivät naimisiin toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1947. Elisabet oli tuohon aikaan 21-vuotias, Philip 26-vuotias. 

Muutama vuosi sen jälkeen, kun Elisabet ja Philip menivät naimisiin, Elisabetin isä kuningas Yrjö VI menehtyi. Näin ollen 25-vuotiaasta Elisabetista tuli yllättäen kuningatar ja Philipistä hallitsijan puoliso. 

Pariskunnalla on neljä lasta: prinssi Charles, 71, prinsessa Anne, 70, prinssi Andrew, 60, ja prinssi Edward, 56. Lapsenlapsia sekä lapsenlapsenlapsia on myös kuninkaalliselle pariskunnalle siunaantunut matkan varrella lukuisia. 

Elisabetin ja Philipin avioliitto ei ole ollut helpoimmasta päästä. On yleisessä tiedossa, että rooli, johon Philipin oli astuttava, ei ollut hänelle itselleen helppo. Monarkin puolisona Philipin on täytynyt suurimman osan elämästään kulkea vaimonsa perässä ja hänen oli myös luovuttava urastaan laivastossa Elisabetin valtaan nousun tähden. Philipin oli pakko suorittaa kuninkaallisia velvollisuuksia vuosikymmen toisensa perään, vaikka hän ei itse olisi ollut niistä kovinkaan kiinnostunut. 

Karikoista huolimatta pari on pysytellyt visusti yhdessä. Philip eläköityi kuninkaallisista velvollisuuksistaan elokuussa 2017, mutta pariskunta viettää yhä paljon aikaa yhdessä – siitä huolimatta, ettei Elisabet ole osoittanut minkäänlaisia merkkejä siitä, että hänellä olisi itsellään aikomustakaan siirtyä syrjään korkeasta iästään huolimatta. 

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös:

    Uusimmat