Prinssi Philip, 99, on ollut sairaalassa jo liki kaksi viikkoa – hovilähde väittää tietävänsä, mistä prinssi Charles keskusteli isänsä kanssa tämän sairasvuoteella

3:20
Vuonna 2017 eläkkeelle vetäytynyt prinssi Philip nähtiin julkisuudessa edellisen kerran viime kesänä - katso video harvinaisesta esiintymisestä!

Kuningatar Elisabetin entinen lehdistövastaava kertoo Daily Mailille arvionsa siitä, mistä prinssi Charles ja prinssi Philip keskustelivat, kun Walesin prinssi kävi reilu viikko sitten katsomassa sairaalaan joutunutta isäänsä.

Brittihovi ilmoitti maanantaina, että 99-vuotias prinssi Philip on sairaalahoidossa todennäköisesti ainakin tämän viikon loppuun asti. Asiasta uutisoineen Reutersin mukaan Edinburghin herttua siirrettiin maanantaina King Edward VII -yksityissairaalasta toiseen sairaalaan sydäntutkimuksia varten.

Hovin mukaan prinssi Philip saa edelleen myös hoitoa infektioon, josta johtuneen huonovointisuuden takia hänet alun perin vietiin sairaalaan. Tästä tulee tiistaina kuluneeksi jo kaksi viikkoa, mikä tarkoittaa sitä, että viime vuosina aiemminkin terveyshuolista kärsinyt prinssi Philip on ollut sairaalassa selvästi pidempään kuin aiemmilla kerroilla, vaikka herttua voi hovin mukaan hyvin ja myös hoidot purevat.

Vuonna 2013 prinssi Philip vietti sairaalassa 11 päivää vatsaansa liittyneen operaation yhteydessä. 

Prinssi Charlesin uutisoitiin vierailleen isänsä luona sairaalassa reilu viikko sitten. Kuningatar Elisabetin lehdistövastaavana pitkään työskennellyt Dickie Arbiter väitti sunnuntaina Daily Mailille saaneensa vihiä siitä, mistä isä ja poika olivat keskustelleet Charlesin visiitin aikana. Arbiter sanoo lehdelle, että Edinburghin herttua oli toivonut Walesin prinssin saapuvan tapaamaan häntä sairaalaan.

Charlesin visiitti sairaalaan kesti noin puoli tuntia ja brittilehdistön mukaan tulevan hallitsijan nähtiin ajaneen kotiinsa kyyneleet silmissään.

– Uskon, että herttua pyysi Walesin prinssiä käymään. Hän on 99-vuotias ja kärsii infektiosta. Minä kuitenkin uskon, että hän tulee astelemaan sairaalasta ulos omin jaloin ja palaa Windsoriin, vuosina 1988–2000 kuninkaallisen perheen palveluksessa työskennellyt Arbiter sanoi lehdelle.

– Mutta hän tulee jonain päivänä poistumaan keskuudestamme ja hän varmasti sanoi Charlesille, että hän tulee jonain päivänä olemaan mies, joka johtaa perhettä, hän jatkaa.

Prinssi Charlesin uskotaan tavanneen isänsä edellisen kerran ennen joulua, sillä kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat olleet jo pitkään eristäytyneinä Windsorin linnaan kahdestaan.

Pariskunnan kuopus prinssi Edward kommentoi viime viikolla isänsä tilaa Sky Newsille.

– Hän odottaa kovasti sitä, että pääsee pois sairaalasta, mikä on positiivinen juttu. Pidämme peukkuja, että näin tapahtuu, sanoi prinssi Edward, joka oli puhunut isänsä kanssa puhelimessa.

Tänään maanantaina Buckinghamin palatsista kuitenkin arvoitiin, että Edinburghin herttua tulee olemaan sairaalassa ainakin tämän viikon loppuun. Hovin tiedotteessa prinssi Philipin vointia kuitenkin kuvailtiin täsmälleen samalla tavalla kuin viime viikolla.

Prinssi Philip eläköityi kuninkaallisista edustustehtävistään vuonna 2017. Sen jälkeen häntä on nähty julkisuudessa ainoastaan harvakseltaan. Edellisen kerran Edinburghin herttua oli sairaalahoidossa joulun 2019 alla, mutta tuolloin hän viipyi sairaalassa ainoastaan neljä päivää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja