Hovi paljasti syyn pian 100-vuotiaan prinssi Philipin yli viikon kestäneelle sairaalareissulle – ei ole kotiutumassa lähipäivinä

Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabethin 99-vuotiaalle puolisolle? 3:20
Tällaisessa kunnossa vuonna 2017 eläkkeelle vetäytynyt prinssi Philip nähtiin julkisuudessa edellisen kerran viime kesänä

Brittihovista kerrottiin uutta tietoa jo yli viikon sairaalassa viettäneen prinssi Philipin voinnista.

Brittihovi tiedotti viikko sitten, että kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip on viety sairaalahoitoon. Hovi kertoi, että kesäkuussa 100 vuotta täyttävä Edinburghin herttua oli ollut huonovointinen, mutta hän oli pystynyt kävelemään autosta sairaalaan omin jaloin.

Hovista arvoitiin tuolloin, että Philipin sairaalareissu voi kestää useamman päivän, mutta nyt hän on ollut sairaalahoidossa jo yli viikon ajan.

Lapsenlapsi prinssi William kertoi maanantaina isoisänsä voinnin olevan hyvä ja että lääkärit tarkkailevat tämän vointia. Vasta tiistaina 23. helmikuuta hovista kerrottiin kuitenkin ensimmäistä kertaa syy sille, miksi Edinburghin herttuaa hoidetaan sairaalassa. Hovin mukaan syynä on infektio.

– Edinburghin herttua on yhä sairaalassa, missä häntä hoidetaan infektion vuoksi, Buckinghamin palatsin tiedotteessa kerrottiin.

– Hänen vointinsa on hyvä ja hoito tepsii, mutta hän ei ole kotiutumassa vielä lähipäivinä.

Sekä kuningatar Elisabet että prinssi Philip saivat jo tammikuun alkupuolella koronavirusrokotukset Windsorin linnassa, missä iäkäs pari on viettänyt eristyksissä suurimman osan ajastaan viimeisen vuoden aikana.

Myös hovista on aiemmin kommentoitu, ettei Edinburghin herttuan sairaalareissun syy liity koronavirukseen.

– Hän odottaa kovasti sitä, että pääsee pois sairaalasta, mikä on positiivinen juttu. Pidämme peukkuja, että näin tapahtuu, kommentoi kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin kuopus prinssi Edward  Sky Newsille.

Puhelimessa isänsä kanssa keskustellut Edward sanoi isänsä olevan jo selvästi paremmassa kunnossa ja olevansa otettu saamistaan viesteistä.

BBC:n mukaan prinssi Charles vieraili sairaalassa katsomassa isäänsä lauantaina.

Edinburghin herttua eläköityi kuninkaallisista edustustehtävistään vuonna 2017. Sen jälkeen häntä on nähty julkisuudessa ainoastaan harvakseltaan.

Viime vuosina prinssi Philip on kärsinyt terveysongelmista myös aikaisemmin. Esimerkiksi joulun 2019 alla prinssi vietiin sairaalaan, missä hän vietti neljä päivää, mutta pääsi jouluaatoksi kotioloihin. 

Lue myös:

    Uusimmat