Arttu Wiskari on tehnyt yli 200 dubbausroolia – ei yleensä esiinny omalla nimellään: "Olen aloittanut 9-vuotiaana"

Arttu Wiskari on kokenut urallaan uhkaavia tilanteita – yksi kohtaaminen meni fyysiseksi 5:08
Arttu Wiskari on kokenut urallaan uhkaavia tilanteita – yksi kohtaaminen meni fyysiseksi

Muusikko Arttu Wiskari kertoo ääninäyttelemisen olevan hänelle lähinnä harrastus.

Laulaja-lauluntekijänä tunnettu Arttu Wiskari ääninäyttelee lumimies Gustavia Gigglebugin tuottamassa Keltainen lumimies -animaatiosarjassa. Kyseessä on ensimmäinen suomalaissarja, joka on katseltavissa Disney+ -suoratoistopalvelussa.

Wiskari ounastelee MTV Uutisille tehneensä elämänsä aikana reilut 200 ääniroolia.

– Olen aloittanut 9-vuotiaana tekemään (äänirooleja). Olen tehnyt tosi paljon sivurooleja ja tosi paljon päärooleja. Olen ollut Asterixissa, Shrekissä, Kung Fu Pandassa ja vaikka missä, hän luettelee.

Wiskari kertoo ääninäyttelemisen olevan hänelle lähinnä harrastus, jonka vuoksi hän ei yleensä välitä esiintyä äänirooleissa omalla nimellään.

– Ei tämä ole työni, tämä ei maksa laskuja eikä tämä tunnukaan työltä. Tämä on semmoista terapiaa olla siellä studiossa ja tehdä jotain hahmoa. Se on ollut mielestäni tosi kivaa, hän sanoo.

– Enkä tykkää näyttää lärviäni missään elokuvissa, näytän jotenkin niin pölvästiltä niissä, kukapa ei omasta mielestään näyttäisi. Niin nämä (ääniroolit) ovat ihan loistavia, hän nauraa.

Muusikko kertoo katselevansa omien lastensa kanssa silloin tällöin elokuvia, joissa hän itse ääninäyttelee. Hän kertoo seuraavansa aina mielenkiinnolla, tunnistavatko lapset isänsä ääntä.

– Sitten he ovat molemmat, että "Isi, mä tunnistin sun äänen!", hän hymyilee.

Paluu festarilavoille

Wiskarin kalenteri on kesän ajan täynnä muun muassa erilaisia festarikeikkoja.

– En muista milloin olisi viimeksi ollut tällainen kesäkuu, että on näin paljon keikkoja, hän toteaa.

Keikkojen lisäksi keltaisen lumimiehen äänirooli työllistää miestä aina marraskuulle saakka. Wiskarin aikomuksena on piipahtaa silloin tällöin keikkojen välissä Helsingissä hoitamassa dubbaushommia, ja palata sitten takaisin esiintymislavoille.

Hän kertoo myös julkaisevansa heinäkuussa uuden singlekappaleen.

– Kapinoin kaikkea vastaan. Sanotaan, että kesällä heinäkuussa tai elokuussa ei saa julkaista mitään, koska radiot ovat lomalla, niin minä julkaisen heinäkuussa, hän nauraa.

Wiskarilla ei ole vähään aikaan ollut paloa julkaista itse uutta musiikkia. Sen sijaan hän on puuhastellut levy-yhtiönsä artistisen, muun muassa laulaja-lauluntekijä Olli Halosen musiikin parissa.

– Edellinen biisi meni niin hyvin, että ei ole tavallaan ollut kiire julkaista mitään, hän toteaa.

Sairaalareissu

Wiskari kertoi huhtikuun alussa virallisella Facebook-tilillään joutuneensa ambulanssilla sairaalaan. Artisti postasi itsestään kuvan, jossa hänellä on kanyyli kädessään. Hän päivitti tilannettaan muutamaa päivää myöhemmin kertoen, että joutui sairaalaan influenssan vuoksi.

– En ole ikinä kokenut mitään niin pahaa kuin influenssa A:n, hän kertoo nyttemmin.

Mies kertoo kärvistelleensä taudin kanssa kotona monta päivää.

– Olisi pitänyt mennä aikaisemmin sairaalaan. Loppupeleissä ambulanssi vei minut sairaalaan. Minulla oli 40 ja puoli astetta kuumetta. Rupesi tuntumaan, että sisuskalut kiehuivat.

– Menin sairaalaan, kolme tuntia tipassa kahta eri tippaa, ja olin kunnossa kolmessa tunnissa, hän totesi.

Mies kertoo toipuneensa taudista hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat