Arton päiväunille yllättävä loppu Espoossa: "Iskä, täällä on käärme!" – alkoi ikimuistoinen käärmejahti

Takapihalta luikerteli eilen yllättävä vieras Espoon Hyljelahdessa sijaitsevaan rivitaloasuntoon.

– Käärmeelle tuli ilmeisesti jano. Torkuin alakerrassa olevalla sängyllä ja heräsin siihen, kun mun 14-vuotias tyttö kirkui, että iskä täällä on käärme, asunnossa asuva Arto Matikainen nauraa.

Alkoi takaa-ajo ja vauhdikkaasti luikerteleva käärme pötki pakoon sohvan alle ja jatkoi sieltä matkaansa nurkkaan, joka oli täynnä erilaista tavaraa ja rompetta, Matikainen kuvailee.

– Sitten kaikki piti nostella pois. Siinä vaiheessa olin jo hakenut ne karseat talvihanskat, jotka ovat siinä kuvassa, koska en oikeasti ehtinyt katsoa, oliko se kyy, rantakäärme tai vaskikäärme.

"Hyvä ettet tappanut"

Lopulta käärme löytyi käpertyneenä tavaroiden alla ja varmasti hieman hämillään.

– Käärme oli noin 35 senttimetriä pitkä, mutta eihän mulla ollut mittanauhaa siinä mukana. Ei muuta kuin hännästä kiinni ja totta kai kun someaikaa eletään, pyysin tytärtä ottamaan kuvan ja laitoin sen nettiin, mies hekottaa.

Tuolloin myös selvisi, että kyseessä oli vaaraton rantakäärme. Käärmeen kyläreissu sai päätöksen ja otus vietiin takapihan aidan toiselle puolelle. Monet ovat kiitelleet miehen toimintaa sosiaalisessa mediassa.

– Jengi sanoo, että hyvä, ettet tappanut, mutta miksi olisin luontokappaleen tappanut? Eihän se mulle mitään pahaa ole tehnyt, kotonaan käärmejahdissa ollut mies päättää.

Lue myös:

    Uusimmat