Mainos

Arto Paasilinnaa juhlitaan isosti tänä vuonna

Kirjailija Arto Paasilinnan lähestyvän 70-vuotispäivän kunniaksi julkaistaan Jouni K. Kemppaisen elämäkertateos Onnellinen mies - kirjailija Arto Paasilinnan elämä. Kemppainen on haastatellut kirjaan Paasilinnan kollegoita, ystäviä ja perhettä.

Kirjailija on nykyisin hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta ei itse muista elämästään juuri mitään saatuaan 2,5 vuotta sitten aivoinfarktin ja aivoverenvuodon. Jouni K. Kemppainen onkin joutunut kertomaan kirjailijalle tämän elämästä. Hoitokodissa tyytyväisenä asuskeleva menestyskirjailija on onnellinen siitä, että hänen elämänsä on ollut niin kiinnostava. Muistelu on myös saanut monia asioita palautumaan kirjailijan mieleen.

Kustantaja Paasilinna lupaa, että kirja avaa myös esimerkiksi Paasilinnan (s. 20.4.1942) yksityiselämää, omapäisyyttä sekä hankalaa suhdetta alkoholiin.

Paasilinnan pitkäaikainen kustantaja WSOY julkaisee puolestaan uusintapainokset kirjailijan omista suosikkiteoksista neljältä eri vuosikymmeneltä. Kirjailijan valitsemat ja samanaikaisesti julkaistavat teokset ovat: Sotahevonen (1979), Ukkosenjumalan poika (1984), Hurmaava joukkoitsemurha (1990) sekä Ihmiskunnan loppulaukka (2000). Onnellinen mies -teoksesta julkaistiin alkuvuodesta 2012 taskukirja.

Syyskuussa avataan lisäksi Kansalliskirjastossa näyttely Sankar´ jylhän kuusiston, Onnellinen mies. Näyttely esittelee Arto Paasilinnan laajaa kirjallista tuotantoa ja kansainvälistä menestystä. Eri maissa ilmestyneiden teosten kansien avulla voi esimerkiksi vertailla, mihin lajityyppiin kustantajat ovat Paasilinnan kulloinkin laittaneen kansitaiteen viestien avulla.

Arto Paasilinna julkaisi ensimmäisen kirjansa Karhunkaataja Ikä-Alpi 1964 sekä ensimmäisen romaaninsa Operaatio Finlandia 1972 ja viimeisimmän Elävänä omissa hautajaisissa 2009. Kirjoja on käännetty 48 kielelle. Paasilinna ei tietävästi ole enää aikeissa kirjoittaa uusia teoksia.

Suomessa Paasilinnan teoksia on myyty yli 2 miljoonaa kappaletta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.