Ärsyttääkö silmiä uimareissun jälkeen? Syy voi yllättää

Punertavatko silmäsi uima-altaassa polskimisen jälkeen? Sosiaalisessa mediassa leviää muistutus, jonka mukaan syy ei välttämättä ole kloorissa, jota käytetään uima-altaiden puhtaanapitoon, vaan epäpuhtauksissa, joita kloori tuhoaa.

Uiminen on hauska ja liikunnallinen harrastus kaikenikäisille. Uimahalleissa käyjien on kuitenkin syytä muistaa noudattaa uimahallien sääntöjä, jotta uiminen pysyisi miellyttävänä ja terveellisenä kaikille. Esimerkiksi kipeänä uimahalliin ei pidä mennä, ja aina ennen altaaseen menoa on peseydyttävä huolellisesti

Centers for Disease Control and Prevention haluaa levittää tietoisuutta puhtaan veden tärkeydestä ja kannustaa ihmisiä uintiharrastuksen pariin. CDC muistuttaa, ettei silmien ärsytys uimisen jälkeen johdu aina välttämättä kloorista itsestään.

– Oikeastaan juuri päinvastoin. Kloori sitoutuu kaikkeen, minkä se yrittää tuhota, eli esimerkiksi hikeen ja virtsaan. Kloorin sitoutuminen näihin aineisiin voi aiheuttaa silmien ärsytystä, sanoo Michael J. Beach Terveellinen vesi -projektista.

Klooria lisätään uima-altaaseen, koska se tappaa siellä olevat bakteerit. 

Suomalaisten uimahallien vesien puhtaus on hyvällä tasolla, joten uintiharrastusta ei kannata jättää väliin bakteerien pelossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja