Arkkipiispa Tapio Luoma on joutunut sairaalaan tulehdussairauden vuoksi

Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma, 59, on jäänyt sairauslomalle. Hän on sairaalassa tulehdussairauden vuoksi, kirkosta kerrotaan.

Arkkipiispan erityisavustaja Petri Merenlahti kertoo, että arkkipiispa oli mennyt sairaalaan tutkimuksiin viime viikolla.

– Hän odotteli siellä ensin vähän aikaa, että tutkimukset saatiin tehtyä. Hän jäi sitten sieltä hoitoon, Merenlahti sanoo.

Luoma on poissa virantoimituksesta toipumisen edellyttämän ajan. Sairausloman kestosta ei ole tällä hetkellä tarkkaa arviota.

– Tässä vaiheessa voisi oikeastaan vain spekuloida, emmekä ole siksi kertoneet mitään arviota (sairausloman pituudesta) tiedotteessa, Merenlahti toteaa.

– On myös selvää, että alustavat arviot voivat muuttua, kun hoitosuunnitelma tarkentuu.

Kirkosta ei kerrota tarkemmin, mikä tulehdussairaus arkkipiispalla on. Merenlahden mukaan arkkipiispan sairaus ei liity koronavirukseen.

Sijainen vaihtelee tehtävästä riippuen

Arkkipiispan sijainen vaihtelee Merenlahden mukaan tehtävänkuvasta riippuen. Niin sanotuissa edustuksellisissa tehtävissä rooliin astuu virkaiältään vanhin evankelis-luterilaisen kirkon piispa.

– Hän on Tampereen piispa Matti Repo. Esimerkiksi piispainkokouksessa hän johtaa (arkkipiispan sijaan) puhetta, Merenlahti sanoo.

Toimielimissä, joissa arkkipiispa johtaa puhetta, hänen tehtäviään hoitavat nyt varapuheenjohtajat.

– Mutta esimerkiksi huomenna, kun Kirkkohallituksen täysistunto kokoontuu, siellä on erikseen nimetty varapuheenjohtaja.

Videolla Uutisaamun haastattelu vuodelta 2020: Seurakunnat yrittävät auttaa yksinäisiä – arkkipiispa Tapio Luoma: "Kyllä me tästä selviämme"

Kokoontumiskiellot peruvat kirkollisia tapahtumia, joten seurakunnat yrittävät auttaa yksinäisiä – haastattelussa arkkipiispa Tapio Luoma:"Kyllä me tästä selviämme" 10:45

Lue myös:

    Uusimmat