Arkkipiispa MTV Uutisextrassa: Kirkko lupaa suojella ilman turvapaikkaa jääviä

– Kirkko on varautunut kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden suojelemiseen, kertoo arkkipiispa Kari Mäkinen MTV:n Uutisextran haastattelussa. Mäkinen muistuttaa myös, että kirkon tehtävä on Suomessa rakentaa rauhaa kristittyjen ja muslimien välillä.

– On luonnollista, että viime päivienkin tapahtumat Brysselissä herättävät pelkoa ja epävarmuutta. Sen varjossa unohtuu se tosiasia, että me elämme historiallisesti ja globaalisti hyvin vakaassa ja turvallisessa yhteiskunnassa, pohtii arkkipiispa Kari Mäkinen.

Kirkon tehtävä on rakentaa sopua

Arkkipiispa muistuttaa silti, että pelko ei poistu käskemällä – eikä myöskään kostamalla.

– Kukaan meistä ei ole pelkästään kulttuurinsa ja uskontonsa edustaja. Meillä kaikille on omat toiveemme ja unelmamme – ja pelkomme. Keskustelu pitää käydä silmien tasolla, kuvaa Mäkinen. Kirkon tehtävä on rakentaa rauhaa eikä viholliskuvia.

Kirkko ei ole samaa mieltä kuin hallitus 

Pääministeri Juha Sipilä on vaatinut, että kirkon johtajienkin pitäisi osallistua taloustalkoisiin palkanalennuksin. Arkkipiispa on sanonut, että yhteiskuntaa täytyy rakentaa verotuksen, ei hyväntekeväisyyden kautta. Hän olisi hyvätuloisena valmis maksamaan palkastaan nykyistä enemmän veroa.

– Kirkon odotetaan osallistuvan yhteiskunnalliseen keskusteluun, mutta eihän tarkoita sitä, että ollaan odottajan kanssa samaa mieltä, kuittaa Mäkinen kritiikin. 

Kirkon ovet eivät ole kiinni

Arkkipiispa kertoo, että kirkossa on varauduttu kielteisiin päätöksiin, joita monet turvapaikanhakijat tämän vuoden aikana saavat. Tämä voi johtaa paperittomiksi  jääneiden ”katoamisiin” ja uuden turvapaikan etsimiseen seurakunnista. 

– Tilanteesta on keskusteltu. Kirkon ovet eivät ole kiinni.

Arkkipiispan haastattelu kokonaisuudessaan:

Uutisextra MTV3 la 26.3. klo 19.10

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja