Kultainennoutaja kuoli tuiki tavallisen lelun vuoksi – murtunut omistaja varoittaa: "Näitä ei pitäisi myydä koirille"

Surun murtama koiranomistaja varoittaa muita oman lemmikkinsä kohtalosta.

Kun Indira Tuckler osti useita tavallisia köysileluja koirilleen, hän oletti niiden olevan täysin turvallisia. Lelut vaikuttivat vahvatekoisilta ja hän osti ne hyvämaineisesta Home Goods -liikkeestä.

Jo päivässä hänen koiransa olivat kuitenkin repineet lelut palasiksi. Koirankasvattajana toimiva Indira kertoo heittäneensä köysienrippeet roskiin, mutta liian myöhään. Hänen reilun vuoden ikäinen Sam-koiransa oli jo ehtinyt nielaista palan köyttä loppujen lopuksi traagisin seurauksin. Kultainennoutaja menehtyi, kun köysi teki tuhoja sen suolistossa.

– Siitä poistettiin 91 senttimetriä köyttä, joka oli sotkeutunut sen suolistoon, Indira kertoo Facebook-julkaisussa, jota lukuisat koiranomistajat ovat kopioineet ja jakaneet.

Indiran alkuperäinen, kymmeniä tuhansia jakoja kerännyt julkaisu, on poistettu.

"Se kuoli kaksi päivää myöhemmin"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

– Siltä poistettiin myös 35 senttimetriä pitkä suolenpätkä täynnä reikiä. Köyden aiheuttama tuho oli niin valtava, että se kuoli kaksi päivää myöhemmin, murtunut nainen kertoo ja toteaa, ettei heillä ollut edes mahdollisuutta toiseen leikkaukseen.

– Halusin varoittaa kaikkia siitä, kuinka vaarallisia nämä lelut ovat.

Asiasta ovat uutisoineet muun muassa Vt.co, Edinburgh Live ja The Sun.

"Järjetön ja vältettävissä ollut kuolema"

Indira kehottaa huomioimaan varoittavat oireet: oksentelu, ripuli, ääretön jano ja syömättömyys voivat olla merkkejä siitä, että koira on nielaissut jotain sopimatonta.

Indiran ostamassa köysilelussa köysipallo purkaantui, jolloin Sam pystyi nielaisemaan köydet.

– Tämä oli järjetön ja vältettävissä ollut kuolema. Näitä ei pitäisi myydä koirille.

Indira viittaa kirjoituksessaan myös Germantownin eläinklinikan kirjoitukseen vuodelta 2016, jossa todetaan, että köysi on käytännössä vaarallisin asia, jonka koira voi niellä. Kun köyden toinen pää jää jumiin vatsalaukkuun ja toinen kulkeutuu suolistoon, toimii köysi kuin kiristysnyöri. Tämä on koiralle erittäin kivuliasta.

Eläinklinikan kirjoituksessa todetaan, että koiran nieltyä köyttä leikkaus on mahdollinen, mutta yleensä lemmikki ei selviä siihen asti, että eläinlääkäri on ehtinyt selvittää ongelman syyn.

Indiran kirjoitukselle satoi tukea muilta koiranomistajilta. Monella oli itselläänkin kokemusta köysilelujen vaarallisuudesta. Eräs Facebook-käyttäjä tosin muistutti, ettei koiraa saisi jättää yksin leikkimään köysilelun kanssa – etenkin, jos tiedossa on, että se puree sen luultavasti palasiksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat