Arja Koriseva sai palautetta uransa alkuaikoina luonteestaan ja tavastaan esiintyä – Spede Pasanen antoi neuvon, jota laulaja noudattaa edelleen

2:44
Minkälaiset neuvon Spede Pasanen antoi Arja Korisevalle? Katso video.

Pian tangokruunaamisen jälkeen Arja Koriseva meni televisioon töihin. Hänen pirskahteleva luonteensa ja tapa esiintyä ei kuitenkaan miellyttänyt alkuun kaikkia televisionkatsojia. 

Arja Koriseva oli 24-vuotias, kun hänet kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 1989. Hetkessä hänen elämänsä muuttui ja mukaan astui julkisuus. Laulajan työ oli kuitenkin Korisevalle tuttua, sillä hän oli jo ennen kruunausta opiskellut seitsemän vuotta klassista laulua ja keikkaillut bändinsä kanssa. Tittelinsä myötä Korisevasta nousi hetkessä tunnettu kasvo, joka nähtiin niin televisiossa, keikkalavoilla kuin musikaaleissa. 

– Työkentäkseni tuli yhtäkkiä koko Suomi ja media astui mukaan. Tutustuin hetkessä viihteen kärkinimiin ja sain heiltä tärkeitä neuvoja. Suomi ja suomalaiset tulivat tutuksi ja ovia aukesi eteeni. Tunsin siinä kohtaa olevani valmis, Koriseva kertoi Vain Elämää -ohjelman lehdistötilaisuudessa. Koriseva nähdään Nelosen Vain elämää -ohjelmassa seitsemän muun upean artistin kanssa.

Koriseva onkin nähnyt uransa aikana alan kehityksen. Hän listaa, että nykyään alalla kilpailu on kovempaa ja julkisuus raadollisempaa mitä aiemmin.

– Nykyisin myös kaikki on nopeatempoisempaa ja nopeita tähtiä tulee enemmän ja musiikki on nopeampaa kulutustavaraa. Taidollisesti meillä on valtavan lahjakkaita artisteja, saamme olla ylpeitä siitä, mitä Suomi on tuottanut, Koriseva ylistää. 

Kilpailuasetelma ei ole kuitenkaan tuottanut koskaan paineita hänelle. 

– Olen pitänyt huolen omasta artistiudestani ja persoonastani, ja siitä, että pysyn kiinnostavana faneilleni. 

Uransa lisäksi Koriseva tunnetaan iloisesta ja pirskahtelevasta luonteestaan, joka on hurmannut niin keikkakansaa kuin televisiokatsojia vuosikaudet. Uransa alkuaikoina, kun hän meni töihin televisioon, viihteen monitoimimies Spede Pasaselle, sai hän paljon palautetta elävästä luonteestaan ja siitä, miten hän käyttäytyy televisiossa. 

Kirjeitä tuli, jossa neuvottiin niin pukeutumistyylin kuin käyttäytymisprotokollan suhteen. Kyseiset kommentit tahtoivat mennä alkuun vasta-alkaneen esiintyjän ihon alle, mutta Pasasen neuvo auttoi luottamaan taas itseensä.

Minkälaisen neuvon viihteen monitoimimies antoikaan tangokuningattarelle? Entä millä tavalla televisiossa yleensä käyttäydyttiin 30 vuotta sitten? Katso koko haastattelu videolta!


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja