Tabletit urheilussa näkyvästi esillä – nyt Apple asialla

Jotkut ovat moittineet Applen viime syksynä julkaiseman 12,9-tuumaisen iPad Pro -mallin seuraavan Microsoftin Surface-tablettien jalanjälkiä. Ajatusleikkiä jatkamalla voisi nyt sanoa, että Apple seuraa edelleensamaa reittiä, mutta hieman eri jäljillä. Siinä missä Microsoft teki rahakkaan sopimuksen Surface-tablettien käytöstä amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjassa, valloittaa Applen iso tabletti nyt baseballin ammattilaissarja MLB:n.

Apple ja Major League Baseball eli MLB ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan joukkueiden valmentajat saavat käyttöönsä Applen tabletin sekä Applen ja MLB:n yhdessä kehittämän sovelluksen valmennuksen tueksi. Sovellus sisältää hurjan määrän tilastotietoja, graafeja ja videoita, joiden avulla valmentajat voivat esimerkiksi vertailla syöttäjiä ja lyöjiä. Alkuun tiedot pohjautuvat MLB:n jo olemassa oleviin tilastoihin, mutta toiveissa on jatkossa saada tietoa laitteisiin myös reaaliajassa.

Applen ja MLB:n yhteistyösopimus on seurausta hiljattain tehdylle sääntömuutokselle, jonka myötä älypuhelimien, tablettien ja tietokoneiden käyttö vaihtopenkin läheisyydessä ei enää ole kiellettyä. Sopimus antaa valmentajille mahdollisuuden käyttää Applen joukkueille toimittamia laitteita, mutta toisin kuin Microsoftin ja NFL:n välisessä sopimuksessa, laitteidenesiintyminen vaihtopenkeillä ei ole pakollista. Tiedossa ei ole, onko Applen ja MLB:n yhteistyösopimuksessa liikutettu rahaa jompaankumpaan suuntaan.

Nähtäväksi jää, kuinka tarkkaan Applen ja MLB:n yhteistyö seuraa Microsoftin ja NFL:n solmiman 400 miljoonan dollarin sopimuksen esimerkkiä. Microsoftin tabletit ovat muutamaan otteeseen joutuneet huonoon valoon NFL-ottelulähetyksissä, kun selostajat ovat kutsuneet laitteita iPadeiksi ja aiemmin tänä vuonna verkkovika stadionilla antoi katsojille mielikuvan tablettien toimimattomuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat