Mainos

Applen huhuttu vaihto OLED-näyttöihin vain väliaikainen – uudempaa teknologiaa tulossa

Applen on huhuttu siirtyvän käyttämään OLED-näyttöjä sen puhelimissa seuraavien kahden vuoden aikana, mutta näyttövalmistaja Innoluxin johtajan mukaan OLED saattaa Applelle olla vain väliaikainen ratkaisu.

Innoluxin johtaja Wang Jyn-Chaun mukaan OLED ei ole pysyvä korvaaja LCD-näytöille, mikä tietysti kuulostaa hyvältä lausunnolta LCD-näyttöjen valmistajalle. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että Apple siirtyisi myöhemmin takaisin LCD-näyttöihin, vaan mahdollisesti aivan uusiin teknologioihin.

Jyn-Chaun mukaan OLED-näytöt tarjoavat hintaansa nähden huonompaa suorituskykyä kuin LCD-näytöt, eivätkä ole yhtä pitkäikäisiä. Hän kuitenkin myös mainitsee uusien teknologioiden, kuten microLEDin, tekevän tuloaan.

MicroLEDin asemaa tulevaisuuden ykkösvalintana on vielä turhan aikaista ennustaa, mutta se voisi olla yksi korvaaja OLED-näytöille. Siinä missä OLED-näyttö pohjautuu orgaanisia yhdisteitä sisältävään kalvoon, microLED käyttää tavanomaisia LED-valoja, mutta mikroskooppisen pienessä mittakaavassa.

MicroLED-näyttö voi olla jopa 30 kertaa kirkkaampi kuin OLED-näyttö ja on OLEDia energiatehokkaampi. Lisäksi microLED-näyttö on OLED-näyttöä pitkäikäisempi, mutta tätä nykyä koko puhelimen käyttöikä tuppaa olemaan lyhyempi kuin itse näytön käyttöikä.

Apple on jo osoittanut kiinnostusta microLED-tekniikkaa kohtaan, silläyhtiöosti vuonna 2014 microLED-näyttöjen kehitykseen keskittyneen LuxVue Technologyn, ja tuolloin yksi yhtiön rahoittajista kehui yhtiön saavuttaneen teknisen läpimurron näyttöteknologiassa. Tällä hetkellä microLED-näyttöjä ei vielä valmisteta isommassa mittakaavassa, mutta esimerkiksi Apple Watchin pieni näyttö voisi tulevaisuudessa olla yksi ensimmäisiä käyttökohteita uudelle näyttöteknologialle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.