Applelle 25 miljoonan euron sakot – hidasti tarkoituksella vanhempien puhelinmallien toimintaa

Tätä et ole iPhonesta huomannut! Suojaa tietojasi myös tällä pikkukikalla 0:25
Videolla kerrotaan nerokas kikka tietojen suojaamiseksi iPhonella.

Apple sai miljoonien sakot hidastettuaan vanhempien iPhone-mallien toimintaa. Aiheesta uutisoi muun muassa uutiskanava BBC.

Yhdysvaltalainen teknologiajätti Apple on saanut 25 miljoonan euron sakot, koska yhtiö tietoisesti hidasti vanhempien iPhone-mallien toimintaa tekemättä asiaa selväksi kuluttajille. O´Valvontaorganisaation mukaan Apple syyllistyi harhaanjohtavaan kauppatapaan.

Kuluttajia ei informoitu riittävän selkeästi

Sakot antoi yritykselle Ranskan talousministeriön alainen DGCCRF -valvontaorganisaatio, joka tarkkailee kilpailulainsäädännön noudattamista ja kuluttaja-asioita. DGCCRF:n mukaan iPhonen käyttäjää ei ollut informoitu siitä, että tiettyjen päivitysten (10.2.1 ja 11.2) asentaminen voisi hidastaa heidän laitteitaan.

Apple kertoi tiedotteessaan, että se oli ratkonut asian valvontaorganisaation kanssa. Yhtiö on suostunut maksamaan sakot. Lisäksi Applen täytyy pitää kuukauden ajan ranskankielisillä sivuillaan ilmoitusta asiasta.

Vuonna 2017 Apple vahvisti, että se hidasti joidenkin iPhone-puhelimien toimintaa. Syyksi kerrottiin, että laitteiden elinikää haluttiin pidentää. Toimenpiteellä haluttiin välttää laitteiden sammuminen kokonaan, mikä voi aiheutua ikääntyvistä litium-ionipattereista.

Lue myös:

    Uusimmat