Antti Tuiskulle selviää isoisoisän surullinen kohtalo: "Aika älytöntä ajatella"

Antti Tuiskulle selviää isoisoisän surullinen kohtalo 1:43
Videolla Antti Tuisku saa kuulla ensimmäistä kertaa isoisoisänsä traagisesta kohtalosta

Antti Tuisku oppii Sukuni salat -ohjelmassa sukunsa vaiheista toisen maailmansodan ajoilta.

Sukuni salat -ohjelmassa oman sukunsa menneisyyttä selvittää ohjelman toisella tuotantokaudella muun muassa muusikko Antti Tuisku

Tuiskun suku on asunut useiden sukupolvien ajan Rovaniemeltä Ounasjoen rannoilta. Suku joutui aikoinaan käymään läpi erittäin raskaat ajat kun osana toista maailmansotaa käyty Lapin sota käytännössä tuhosi täysin heidän kotiseutunsa. Myös Tuiskun Heikki-papan ja tämän vanhempien kotitalo poltettiin. 

Muusikon pappa Heikki oli nuorena miehenä sotimassa, kun taas isopappa Matti oli puolisonsa kanssa evakossa. Vuoden 1945 keväällä perhe palasi evakkomatkalta ja Matti lähti hiihtämään kohti Sinettän kotitaloa katsoakseen, miten sen oli käynyt. Matti ei kuitenkaan koskaan päässyt perille. 

– Hän hiihti 300 metriä ja sai sydänkohtauksen, juontaja Marja Hintikka kertoo Tuiskulle. 

– Hän oli nähnyt sen Rovaniemen Kauppalan tuhon, muttei koskaan ehtinyt nähdä sitä kotitalon rauniota, Hintikka jatkaa. 

Matti-isopapan kuolema oli valtava isku perheelle ja varsinkin tämän leskelle Hildalle, jonka oli rakennettava elämänsä uudestaan käytännössä täysin tyhjästä.

– Aika älytöntä ajatella, Tuisku toteaa tiedon saatuaan. 

Sukuni salat alkaa MTV3-kanavalla ja maksuttomassa mtv-palvelussa sunnuntaina 3.4. klo 20. Seuraava jakso katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat