Antti Heikkilä lähetyksessä: Näin negatiivinen ajattelu voi tappaa terveen ihmisen

Lääkäri Antti Heikkilä kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten nuori mies joutui koomaan, koska luuli saaneensa lääkkeiden yliannostuksen.

Useat tutkimukset osoittavat, miten positiivisella ajattelulla voi vaikuttaa tervehtymiseen. Vastaavasti negatiivinen ajattelu voi johdattaa terveen ihmisen jopa kuoleman partaalle.

Lääkäri Antti Heikkilä puhui saksalaisen lääkärin kirjoittamasta kirjasta, joka kertoo tyttöystävän hylkäämästä nuoresta miehestä. Miehellä on iso purkki mielialalääkkeitä, jotka hän nappaa itsemurhatarkoituksessa ja joutuu koomaan.

– Mies viedään sairaalaan, jossa ollaan neuvottomia. Potilas ei reagoi mihinkään ja on kuolemassa, Heikkilä kuvaili.

Hoitava lääkäri rupeaa tutkimaan, mistä mies on saanut niin paljon lääkkeitä. Selvisi, että hän on mukana lääkekokeilussa ja saanut ison purkin lääkkeitä. Kun asiaa selvitetään edelleen, paljastuu, että mies oli saanut lumepillereitä.

– Kun potilas jossain siellä hämärän rajamailla saa tietää sen, niin toipuu tuota pikaa, Heikkilä nauroi.

Tämä on käytännön esimerkki siitä, kuinka suuri vaikutus negatiivisuudella voi olla. Heikkilä kertoi olevansa kauhuissaan kuullessaan potilailtaan, miten lääkärit ovat heitä pelotelleet.

– Minulla kävi 85-vuotias naispotilas, erittäin hyväkuntoinen. Hänellä oli kolesteroli 6,1 ja terveyskeskuslääkäri sanoi, että hänen on otettava kolesterolilääkkeitä tai muuten hän kuolee, Heikkilä kertoi.

Hän totesi, että on hurjaa sysätä potilaalle tuollaisia taakkoja. Hänen mukaansa lääkärien kommunikointitaidoissa olisi parantamisen varaa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, miten ajatuksella voi kasvattaa lihaksia.

Lue myös:

    Uusimmat