Antti Heikkilä: Ihminen on kuin tietokone – näin ohjelmoit sen oikein

Masennus ja alakulo ovat hankalia asioita, mutta lääkäri Antti Heikkilä pyrkii hahmottamaan mielen myllerrystä tietokonetermistön avulla.

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan monien potilaan on vaikea hahmottaa omaa mieltään.

– Käytän yksinkertaista vertausta tietokoneeseen. Tietokoneessa on hardware (kiinteä laitteisto) ja software (ohjelmisto). Ja kun koneessa on ongelmia, kyllä ne ovat siinä softassa (ohjelmistossa). Vika korjataan uudelleen ohjelmoimalla softa, valottaa lääkäri Antti Heikkilä.

Jos ihmisessä on ongelmia, ne eivät parane sillä, että korjataan hardwarea (lääkkeet), vaan ihminen pitää ohjelmoida uudelleen. Se taas tapahtuu psykoanalyysissä pelkän puheen avulla.

– On todettu, että psykoanalyysi kirjoittaa jopa kovalevyä uudelleen, mikä on todella fantastista ja stimuloivaa. Psykoanalyysi luo uusia neuroyhteyksiä. Se on hurja efekti, mihin lääkkeet eivät ylety, kertoo Heikkilä.

Näin psykoanalyysiin

Psykoanalyysiin voi hakeutua joko itse suoraan (Therapeia-säätiön kautta) tai psykiatrin kautta, joka voi kirjoittaa B-todistuksen analyysia varten, jolloin Kela korvaa osan hoidosta.

Therapeia-säätiöstä kysymällä saa tietoja lisätietoja. Myös mielenterveystoimistosta pääsee psykologin tai mielenterveyshoitajan luokse, missä voi keskustella terapiamahdollisuudesta.

– Psykoanalyysi ja psyykehoito eivät ole kikkailuhommaa. Se on duunia, koko elämän kestävä tapa hahmottaa maailmaa ja itseään analysoiva ajattelutapa.

– Voisi sanoa, että psykoanalyysi on tulevaisuuden asiaa. Olen aina sanonut, että kun katsoo muuta maailmaa, tietotekniikkaa ja tietoverkkoja, niin lääketiede kulkee vielä savupiipputeollisuudessa.

– Analyysien kautta voisimme hypätä nykyaikaiseen verkkoajatteluun. Maailmalla huippujohtajat käyvät jo analyysissa ollakseen parempia johtajia ja voidakseen tehdä mahdollisimman hyviä päätöksiä.

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Elina Rantalainen ja Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat