Anthony Joshua otteli tyrmäävästi, mutta brittimestarin eleet herättävät kummastusta – "Se on huolenaiheeni"

Anthony Joshua puolusti MM-vöitään komeasti tyrmäämällä Kubrat Pulevin lauantaina. Britti-iskijän eleet herättävät kuitenkin kysymysmerkkejä nyrkkeilyasiantuntijoissa.

Joshua nukutti Pulevin oikealla suorallaan MM-titteliottelun yhdeksännessä erässä. Ennen tätä Joshua ehti lyödä bulgarialaisen kahdesti kanveesiin.

Vaikka Joshua kukistikin Pulevin näyttävästi, herätti WBA-, IBF- ja WBO-liittojen mestarin esitys kysymysmerkkejä raskaansarjan brittikollega Dillian Whytelle.

– Se oli outo esitys. Hän oli hyvä ja sai homman pakettiin, mutta oli outoa, että hän vaihteli eri tyylien välillä. Minusta hän olisi voinut selvitä helpommallakin, Whyte summaa ottelua Sky Sportsille.

Whyte ei suinkaan ollut ainoa, joka ihmetteli Joshuan esitystä ottelun aikana. Nyrkkeilyvalmentaja ja -asiantuntija Teddy Atlasin mukaan Andy Ruiz juniorille vuonna 2019 kärsitty tyrmäystappio vaikuttaa yhä henkisesti Joshuaan.

– Ruizin haamut ovat vieläkin Joshuan ullakolla, nyrkkeilyvalmentaja Teddy Atlas analysoi Joshuan tekemistä Twitter-tilillään.

Ottelun jälkeen Joshualta udeltiin hänen tulevasta vastustajastaan. Nyrkkeilymaailma on jo pitkään janonnut raskaaseen sarjaan kiistatonta maailmanmestaria, minkä vuoksi Joshuan toivotaan ottelevan seuraavaksi WBC-liiton mestaria Tyson Furya vastaan.

Fury julisti lauantai-iltana nopeasti haluavansa kehään Joshuan kanssa. Sky Sportsin asiantuntija Carl Froch kuitenkin ihmettelee, miksei Joshua sanonut haluavansa kiistatonta mestaruusottelua Furyn kanssa yhtä selkeästi kuin Fury, vaan tiedusteli vastausta yleisöltä.

– Se on ainoa huolenaiheeni. Eddie Hearn sanoi sen ääneen, mutta Joshua ei. Hän tavallaan kieltäytyi sanomasta sitä. En tajua, miksei hän haluaisi sanoa sitä. Hän kysyi sitä yleisöltä, Froch kummastelee.

Lue myös:

    Uusimmat