Anssi Kelan koskettava avautuminen pakolaisista kuohuttaa somessa

Muusikko Anssi Kelan avautuminen pakolaistilanteesta on kerännyt lukuisia kommentteja.

Palkitun laulaja-lauluntekijä Anssi Kelan avautuminen Facebookissa on poikinut lukuisia kommentteja.

Kela kirjoitti keskiviikkoiltapäivällä sivuillaan poikkeuksellisen henkilökohtaisen tekstin, jossa hän kertoi pysähtyneensä miettimään pakolaistilannetta katsellessaan pienen tyttönsä leikkejä trampoliinilla.

– Viime viikkojen uutistarjonta on ollut hyvin ahdistavaa. Trampoliinillakin sydäntäni väänsi. Hymyilin riemusta huudahtelevalle tytölleni, mutta mieleni heijasti hänen kasvoilleen kuvia Välimeren rantahiekalla lojuvista elottomista lapsista. Häiritsevin ajatus oli se, että meressä voisi olla hän. 

– On pelkkää sattumaa, että vietin kaunista syyspäivää lapseni kanssa trampoliinilla, enkä liian täyteen ahdetulla pakolaispaatilla Välimeren aalloilla. Minä en ole tehnyt mitään ansaitakseni asuinpaikan yhdessä maailman rauhallisimmista ja rikkaimmista maista. Pelkkää tuuria. Se, että tyttöni silmissä asuu pelon sijasta ilo, ei ole minun vanhemmuuteni voimannäyte, vaan satumaista onnea. Onnellista sattumaa, Kela kirjoitti.


Anssi Kelan kannanottoa on jaettu Facebookissa neljän tunnin aikana yli 5000 kertaa. Kirjoituksen alta löytyy jopa yli 500 kommenttia. Kelan kirjoitusta on kehuttu vuolaasti, mutta myös kritisoitu. Osa kommenteista on painokelvottomia.

Kirjoitus vanhemmuuden näkökulmasta on selkeästi osunut ihmisten sydämiin.

– Kiitos kirjoituksestasi ja esiintulostasi tässä asiassa. Häpeän ja suren tätä suomalaisten, hyväosaisten reaktioita. Toivottavasti muutkin julkisuuden henkilöt uskaltavat puolustaa ihmisarvoa, eräs kirjoittaa.

– Hieno kirjoitus. Ja kyllä upposi näin 8kk pojan isänä. Ihmiset voisivat pysähtyä miettimään "Mitä tämä muiden auttaminen ja hyväntahtoisuus on minulta pois?" Uskon, että ei loppujen lopuksi yhtikäs mitään, yksi isä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat