Anni Törn oli raskaana, kun hänet surmattiin – rikosta edelsi riita ex-kumppaneista

0:44

Anni Törn katosi viime heinäkuun 22. päivä Savonlinnassa juhlien jälkeen. Häntä etsittiin monta päivää, kunnes hänen miesystävänsä otettiin kiinni. Tänään miehelle luettiin oikeudessa syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Mies myöntää syyllistyneensä ainoastaan perusmuotoiseen pahoinpitelyyn.

Katoamisilmoituksen Törnistä teki hänen äitinsä, ei miesystävä.

– Mies on alussa pyrkinyt johtamaan poliiseja harhaan, omaisten asianajaja Atte Niemi kertoi oikeudessa.

Miesystävän kiinnioton jälkeen hän kertoi kuljettaneensa ruumiin 200 kilometrin päähän ja haudanneensa sen metsään.

Riitelivät ex-kumppaneista

Syyttäjän mukaan pariskunta oli aloittanut epävirallisesti tapailun tämän vuoden huhtikuussa, eli vain muutama kuukausi ennen Törnin kuolemaa.

Pariskunta oli töissä samassa työpaikassa. He olivat jo suunnitelleet yhteen muuttoa ja yhteisen asunnon ostamista. Myös perheen perustaminen oli suunnitteilla ja tekohetkellä Anni Törn oli raskaana.

– Törn odotti pariskunnan yhteistä lasta ja he molemmat olivat iloisia siitä, miehen asianajaja Jyrki Piiparinen kertoi oikeudessa.

Rikosta edelsi riita

Tekoa edeltävänä iltana pariskunta oli yhdessä juhlissa Savonlinnan Kellarpellossa. Juhlista he palasivat aamuyöllä yhden jälkeen miesystävän asunnolle Savonlinnaan, missä heille tuli riitaa entisistä seurustelukumppaneista.

Syyttäjän mukaan mies suuttui tästä ja ryhtyi väkivaltaiseksi Törniä kohtaan.

Miehen mukaan Törn löi ensin häntä ja aloitti väkivallan. Vasta tämän jälkeen miesystävä ryhtyi oman kertomansa mukaan väkivaltaiseksi.

Syytteen mukaan mies surmasi naisen voimakasta väkivaltaa käyttämällä asuntonsa kylpyhuoneessa.

Kuljetti ruumista kyydissään yli vuorokauden

Syyttäjän mukaan huomionarvoista teossa on sekin, että miesystävä ei tehnyt katoamisilmoitusta avopuolisostaan, vaan sen tekivät naisen omaiset.

Naisen kuoltua mies raahasi ruumiin ulos asunnosta autoonsa. Mies kävi 22. heinäkuuta aamulla kuuden jälkeen tankkaamassa auton, jonka jälkeen hän lähti ruumiinhävittämismatkalle. Mies hautasi ruumiin Juukaan seuraavana yönä 23. heinäkuuta.

– Syytetty on melkein vuorokauden kuljetellut ruumista autossaan ja nähnyt sinä aikana kavereitaan Joensuussa. Tämä menettely jo sinällään täyttää hautarauhan rikkomisen, syyttäjä Pia Mäenpää sanoi.

Mies myöntää kuljettaneensa ruumista, mutta hän kiistää hautarauhan rikkomisen.

Piiparisen mukaan mies oli teon aikana alkoholin vaikutuksen alaisena. Teon jälkeen hän oli sekaisin monta päivää. 

– Päämieheni on pyrkinyt hautaamaan Törnin, mutta myös heidän yhteisen syntymättömän lapsen, Piiparinen sanoi asiaesittelyssä.

Muokattu juttua kello 15.06: Pariskunta suunnitteli yhteen muuttamista, he eivät vielä asuneet yhdessä tekohetkellä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja