Anni Törn kuoli voimakkaan väkivallan seurauksena – syytteen mukaan miesystävä paketoi naisen ruumiin teollisuusmuoviin ja hautasi sen maakuoppaan

Anni Törnin taposta syytetty mies istui oikeussalissa kädet ristissä pää painuksissa 0:44

Syytteen mukaan taposta ja hautarauhan rikkomisesta syytetty Anni Törnin miesystävä surmasi naisen asuntonsa kylpyhuoneessa Savonlinnassa viime heinäkuun 22. päivä.

Syyttäjä Pia Mäenpään mukaan teossa käytettiin voimakasta väkivaltaa. Törnille aiheutui teosta muun muassa aivoruhjeita, murtumia, verenpurkaumia, lukuisia vammoja päähän ja kasvoihin sekä ylävartaloon.

 – Uhrin pään alueelle on kohdistunut useita iskuja, ja teossa on käytetty määrällisesti runsasta väkivaltaa. Syytetyn on täytynyt pitää naisen kuolemaa varsin todennäköisenä ottaen huomioon väkivallan laatu ja määrä. Torjuntavammat olivat hyvin vähäiset, joten tilanteeseen ei ole liittynyt kamppailua, Mäenpää kertoi.

Syytteen mukaan väkivalta kohdistui enimmäkseen Törnin päähän.

Paketoi ruumiin

Tapon lisäksi miestä syytetään hautarauhan rikkomisesta, koska hän syytteen mukaan käsitteli ruumista pahennusta herättävällä tavalla.

– Syytetty on raahannut tai kantanut ruumiin asunnosta ulos, kuljettanut sen Savonlinnasta Juukaan, ja käynyt välillä Joensuussa. Syytetty on paketoinut ruumiin teollisuusmuoviin ja haudannut sen kaivamaansa maakuoppaan, syyttäjä sanoi.

Törnin omaiset vaativat mieheltä yhteensä tuhansien eurojen edestä korvauksia kärsimyksestä ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta.

Mies kiistää syytteet

Törnin miesystävä kiistää ensisijaisen syytteen taposta ja toissijaisen syytteen törkeästä pahoinpitelystä. Hän kiistää myös hautarauhan rikkomisen.

Mies myöntää syyllistyneensä vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Hän myöntää lyöneensä naista ylävartaloon ja myöntää aiheuttaneensa naisen vammat.

– Hän myöntää, että vammojen seurauksena nainen on kuollut, mutta hän kiistää potkineensa tai kuristaneensa asianomistajaa, hän kiistää myös sen, että väkivallan käyttö olisi ajallisesti jatkunut pitkään, miehen asianajaja Jyrki Piiparinen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat