Anni Lahen persoona herätti mielipiteitä pari vuotta sitten – nyt häneltä kuullaan kappale ihmissuhteesta: "Vieläkin saan lukea, että olen se ylimielinen muija"

Anni Lahe nähtiin kolme vuotta sitten Idols-laulukilpailussa. Hänen itsevarma tyylinsä herätti osassa televisiokatsojia eriäviä mielipiteitä.

Anni Lahen kasvot ja nimi tulivat tutuksi vuonna 2017, kun hän osallistui Idols-laulukilpailuun. Voittoa hän ei lähtenyt sieltä kuitenkaan tavoittelemaan, vaan näkyvyyttä. 

– Olin vältellyt sen kaltaisia formaatteja tiettyjen mielikuvien vuoksi. Sillä hetkellä minulla oli luotto itseeni musiikin saralla. Kun laulukilpailun mainos alkoi pyöriä televisiossa, minulla tuli sellainen fiilis, että tuonne pitää hakea ja tulla nähdyksi. 

Lahen nimi nousi hetkessä eri medioihin ja hänestä tuli ennakkosuosikki. Myös kisan tuomarit hurmioituivat laulajan karismasta ja hänen kirjoittamistaan kappaleista. 

–Positiiviset kommentit kasvattivat kyllä itseluottamustani, Lahe kertoo MTV Uutisille.

Lahe tiesi mitä halusi, ja näytti sen ohjelmassa tuomareille ja katsojille. Tämä aiheutti suomalaisissa televisiokatsojissa myös eriäviä mielipiteitä. 

– Minusta tykätään tai vihataan. Vaikka negatiiviset kommentit eivät tunnu kenestäkään kivalta, niin tällaista osasin odottaa. Minulla on läheisiä ystäviä musiikkikentällä ja sivusta seuranneena tajusin, miten tällainen (julkisuus) toimii.

Lahe oli ihmeissään siitä, että hänen päämäärätietoisuutensa tulkittiin negatiiviseksi. 

– Oli sokki huomata se. Ajattelin kuitenkin, että jos epäilisin enkä uskoisi itseeni, niin en pääsisi päämäärään, mihin haluan. 

– Totta kai on kurjaa, että tuli tietty leima otsaan. Vieläkin jossakin saattaa lukea, että se ylimielinen muija. Olen kuitenkin herkkä ihminen, mutta olen oppinut laittamaan tietynlaiset kommentit sinne omaan lokeroonsa, hän jatkaa. 

Henkilökohtaista

Idolsin jälkeen Lahe ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan alkoi etsiä itselleen tuottajaa ja sellainen löytyikin lopulta Facebook-ilmoituksen kautta. Alle vuosi Idolsin jälkeen, hän sai levytyssopimuksen Sony Musicilta. 

– En ole artistina muuttunut Idolsin jälkeen. Ala on kuitenkin aika kasvattava. Huomaan Idolsiin verrattuun aikaan, että olen vakavoitunut ja ajatukseni ovat realistisempia. Onhan tämä tosi vaikea ala, sillä musiikkikentällä on tosi paljon tarjontaa ja pitää erottua. Minulla on kuitenkin edelleen se sama luotto itseeni, uskallan olla oma itseni.

Perjantaina 3. huhtikuutta Lahelta ilmestyi Nukahdan-single, joka on hänelle hyvin henkilökohtainen - aivan niin kuin hänen muutkin kappaleensa. 

–  Ajatuksissa oli ollut päättynyt ihmissuhde, jonka yli olin kuvitellut pääseväni. Sitten kuitenkin yhtäkkiä havahduin ja tajusin, että en ole päässyt siitä läpi ollenkaan. Tämä ihminen tuli koko ajan uniini. Ihmiset ovat hyviä valehtelemaan asioista itselleen ja muille. Kuitenkin niin kauan, kun nämä ihmiset ja asiat pyörivät unissasi, ei niitä ole käsitelty. 

Seuraava etappi Lahella on ensimmäinen albumi.

– Ehdottomasti olemme menossa albumia kohden, ajankohtaa en osaa vielä kuitenkaan tarkasti sanoa, sillä en halua laittaa pihalle mitään juostenkustua kokonaisuutta, Lahe vinkkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja