Anna: Krista Kosonen kertoo harvinaisessa haastattelussa perhearjestaan – muutti Norjaan kahdestaan tyttärensä kanssa: "Alku oli raastavaa"

5:35
Krista Kosonen kertoi erikoisesta työprojektistaan Norjassa vuonna 2019 - tällaisia haasteita Beforeigners-sarjan ensimmäinen kausi toi näyttelijälle

Krista Kosonen kertoo Anna-lehdessä, kuinka arki 5-vuotiaan Selma-tyttären kanssa on sujunut, kun äiti ja tytär muuttivat väliaikaisesti Norjaan Kososen työprojektin takia.

Näyttelijä Krista Kosonen kertoo tuoreessa Anna-lehden haastattelussa eläneensä syyskuusta asti 5-vuotiaan Selma-tyttärensä kanssa käytännössä koko ajan kahdestaan. Äiti ja tytär asettuivat viime syksynä asumaan Osloon, koska Kosonen kuvaa HBO:n Beforeigners-sarjan toista kautta Norjassa.

Kun sarjan ensimmäistä kautta tehtiin, Kososen koko perhe matkusti mukana. Tällä kertaa puoliso ja tyttären isä, ohjaaja Antti J. Jokinen oli kuitenkin samaan aikaan oman projektinsa kuvauksissa toisaalla, joten äiti ja tytär asettuivat Norjaan kaksistaan. 

Koronaviruksesta johtuvien matkustusrajoitusten vuoksi Suomeen ei ole juuri ollut asiaa, eivätkä myöskään sukulaiset ole päässeet käymään Norjassa.

– Facebook-ryhmän kautta löysin avuksi ihanan Annin, joka oli virkavapaalla turkulaisesta päiväkodista. Hän tuli meille aina aamuisin ja ryhtyi keittämään Selmalle puuroa, kun itse lähdin kuvauksiin. Myöhemmin hän vei lapsen päiväkotiin ja oli apuna taas illalla, Kosonen kertoo Annassa arjesta.

Näyttelijä kertoo haastattelussa, että tyttärelle alku vieraassa maassa oli vaikea.

– Alku oli raastavaa. Eihän Selma osannut norjaa lainkaan, kun hän aloitti päiväkodissa. Sormi kerrallaan yritin irrottaa hänen kättään omastani, kun aamuisin jätin hänet päiväkotiin.

Kosonen ja hänen puolisonsa Antti J. Jokinen kihlautuivat vuonna 2014. Tytär syntyi lokakuussa 2015. Häitään pariskunta juhli toukokuussa 2018.

Kosonen nähdään helmikuussa myös MTV3-kanavan uudessa Sukuni salat -ohjelmassa. Kosonen kertoi MTV Uutisille, että suvussa on tapahtunut murha, jota hän on käynyt jälkikäteen läpi oman äitinsä kanssa.

Asian käsittelyyn tarvitsee kuitenkin yhä paljon aikaa ja monenlaisia tunteita on herännyt selvityksen jälkimainingeissa. Ohjelman tärkein anti oli kuitenkin Kososelle se, että hän sai tietää, kuka hänen isopappansa oli. 

– Ehkä olisin toivonut jotain iloisempaa tietoa kuin mitä sain, mutta kaikki tieto on hyvästä, Kosonen pohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja