Mainos

Ankkurikollegat: Leena Kaskela viitoitti modernien uutisten linjaa – "Stara, opettaja ja työtoveri"

7:04

Eilen saatiin tieto siitä, että MTV Uutisten rakastettu uutisankkuri Leena Kaskela on kuollut vakavan sairauden uuvuttamana. Hän kuoli 77-vuotiaana.

Kaskelan pitkäaikaiset työtoverit Keijo Leppänen ja Urpo Martikainen muistelivat häntä aamun Huomenta Suomessa.

Urpo Martikainen muistaa ensimmäisen kohtaamisensa Kaskelan kanssa, jolloin hän heti huomasi tämän karisman.

Martikainen oli silloin vielä Ruotsin SVT:n palveluksella ja oli työmatkalla Helsingissä. Kymmenen Uutiset olivat juuri alkaneet Suomessa ja hän pääsi tutustumaan uutiskokoukseen.

– Leena oli uutisankkurina. Jo silloin kiinnitin huomiota häneen. Hän oli suurella yleisölle tuttu kuuluttajana, mutta hänestä heti näki, että hänessä on karismaa, yritystä ja aitoa uutishenkeä, Martikainen sanoo.

Martikainen ei vielä silloin tiennyt tulevansa osaksi Kymmenen Uutisten joukkoa, mutta pani mieleen ajatuksen, että Kaskela on yksi tämän lähetyksen tukipilareista.

Kun uutiset MTV:llä hakivat muotoaan, oli joukossa joitakin persoonia, jotka Martikaisen mukaan muovasivat lähetysten muotoa toisia enemmän. Yksi heistä oli Kaskela.

– Hän oli mukana viitoittamassa sitä linjaa, miltä modernien uutisten kuuluu näyttää.

"Stara, opettaja ja työtoveri"

MTV Uutisissa edelleen työskentelevä uutisankkuri Keijo Leppänen muistaa Kaskelan henkilönä, jolta sai uransa alkuvaiheissa paljon oppia.

– Muistan hänet starana, opettajana ja työtoverina ja sittemmin myös toverina. Kokonaisvaltaisesti siis huikean vahva kuva hienosta ihmisestä, Leppänen muistelee.

Leppänen kertoo, että kävi pitkään kahvilla Kaskelan eläkepäivilläkin. Kahvihetkien aikana päivitettiin aina yhteiskunnan, Pöllölaakson ja kummankin henkilökohtaisen elämän kuulumiset.

Kaskela oli Leppäsen mukaan samanlainen persoona ruudussa ja yksityiselämässään.

– Monet tulevat ruutuun ja esittävät jotakin. Leena ei tullut ruutuun esittämään mitään. Leena tuli Leenana. Tämä se syy oli varmaan se syy, miksi hänen kemiansa hehkui sieltä, Leppänen kertoo.

2:38

7:16

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.