Amy Winehousen kuolemasta lauantaina viisi vuotta – päihteet veivät 27-vuotiaan laulajan

Amy Winehouse menehtyi vain 27-vuotiaana kotonaan Lontoossa 23. heinäkuuta vuonna 2011.

Amy Winehousen kuolema järkytti viisi vuotta sitten. Päihdeongelmien kanssa vuosikausia kamppaillut tähti kuoli alkoholimyrkytykseen.

Winehousen kotiin hälytettiin ambulanssi 23. heinäkuuta 2011 kello 16.05 paikallista aikaa. Avun saavuttua perille Winehouse todettiin kuolleeksi.

Kuolinsyytutkinnassa todettiin, että Winehouse kuoli alkoholimyrkytykseen. Hänen verensä alkoholipitoisuus oli tutkinnan mukaan 4,16 promillea.

Winehouse haudattiin 26. heinäkuuta Pohjois-Lontoon Edgwareburyn hautausmaalle.

Paikalle kokoontui yli 300 Winehousen sukulaista ja ystävää. Paikalla olivat muun muassa Kelly Osbourne sekä Winehousen kanssa työskennellyt tuottaja Mark Ronson.

Winehousen tuhkauurna laskettiin sukuhautaan.

Winehouse julkaisi debyyttialbuminsa Frank vuonna 2003. Hänen toinen pitkäsoittonsa Back To Black julkaistiin vuonna 2006 ja toi Winehouselle suurempaa kansainvälistä menestystä. Levyä myytiin yli kymmenen miljoonaa kappaletta ja se toi Winehouselle viisi Grammy-palkintoa.

Vaikka Winehouse oli menestynyt musiikillisesti, hän keräsi enemmän huomiota sekavan käytöksensä myötä alkoholin ja huumeiden vuoksi. Hän ei julkaissut uutta albumia Back To Blackin jälkeen. Hän esiintyi vielä muutamien vuosien ajan, mutta hän pilasi esiintymisensä päihteiden vuoksi. Muutamat kerrat Winehouse buuattiin pois lavalta, sillä tähti lähinnä huojui ja mumisi päihtyneenä laulamisen sijaan. 

Sekoilut ovat esillä myös Amy Winehousen elämästä kertovassa Asif Kapadian ohjaamassa Amy-dokumenttielokuvassa.


Dokumentti voitti parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnon.  

Lue myös:

    Uusimmat