Amy Winehousen äkillisestä kuolemasta tulee pian kuluneeksi 10 vuotta – ystävä paljasti laulajan sydäntäsärkevän toiveen ennen traagista kuolemaa

Amy Winehousen hartain toive oli ystävän mukaan ennen traagista kuolemaa se, että hän olisi raitistunut.

Laulaja Amy Winehouse kuoli 23. heinäkuuta vuonna 2011, ollessaan 27-vuotias. Brittimuusikon kuolinsyynä oli alkoholimyrkytys.  

Winehousen ystävä Tyler James kertoi hiljattain Today Show'lle olleensa itse "ainut henkilö" joka todella tiesi, mitä Winehouse kävi läpi elämässään juuri ennen kuolemaansa, kertoo Daily Mail. Winehouse kärsi läpi uransa ja elämänsä vakavista päihdeongelmista sekä mielenterveysongelmista. James on kirjoittanut ystävyydestään Winehousen kanssa uunituoreen kirjan My Amy. Kirjassaan James kertaa Winehousen traagisen elämän tapahtumia. 

– Elin Amyn kanssa suurimman osan hänen aikuiselämästään ja olen ainut tietää, millaista hänen elämänsä todella oli. 

James kertoi tutustuneensa Winehouseen kun tämä oli 13-vuotias ja James itse 12-vuotias. Jo tuolloin James tunsi kertomansa mukaan, että hänen täytyy huolehtia ystävästään. Jamesin mukaan Winehouse toivoi hartaasti yhä elämänsä viimeisinä päivinä, että hän raitistuisi. 

– Kun Amy menehtyi, minulle tuli tunne, että ihmisten mielestä se oli väistämätöntä, mutta Amy ei käyttänyt huumeita elämänsä viimeisten kolmen vuoden aikana. 

– Hän raitistui kuudeksi viikoksi kerrallaan ja repsahti kolmeksi tai neljäksi päiväksi. Joka kerta kun hän raitistui se oli se, mitä hän halusi. En usko, että ihmiset ovat tajunneet sitä. 

Winehouse nousi julkisuuteen debyyttialbumillaan Frank, joka julkaistiin vuonna 2003. Vuonna 2006 hän julkaisi jättisuositun albuminsa Back to Black, joka sinkosi laulajan maailmanlaajuiseen suosioon. 

Menestyksen myötä Winehousen elämään saapuivat myös addiktiot alkoholiin sekä huumeisiin, jotka lopulta koituivat nuoren laulajan kohtaloksi. Winehouse löydettiin kuolleena 23. heinäkuuta asunnostaan Camdenissa, Lontoossa. 

Myöhemmin samana vuonna uutisoitiin, että Winehousen verestä ja virtsasta oli löytynyt alkoholia 4,5 kertaa rattijuopumusrajan verran. Tämä ajoi laulajan tajuttomaksi ja lopulta lamaannutti hänen hengityselimistönsä. 

Lue myös:

    Uusimmat