Ampumahiihdon olympiavoittaja lopettaa – Ruotsin tähdet itkivät: "Yksi kysymys ja on mennyttä"

Ampumahiihdon olympiavoittaja Mona Brorsson päättää uransa tähän kauteen, Aftonbladet kertoo. Joukkuekaverit reagoivat ilmoitukseen tunteikkaasti.

– Tuntuu lähes epätodelliselta sanoa se ääneen, mutta koen, että minun täytyy sanoa se ääneen ymmärtääkseni asian. Aika on tullut, juuri viimeisissä MM-kisoissaan Tshekin Nove Mestossa ampumahiihtänyt Brorsson sanoi.

34 vuotta maaliskuussa täyttävä Brorsson saavutti viestin olympiakultaa Pekingissä 2022 ja olympiahopeaa Pyeongchangissa 2018. Lisäksi palkintokaappiin kertyi viestin MM-hopea Östersundista 2019. Maailmancupin henkilökohtaisissa osakilpailuissa Brorsson ylsi kahdesti palkintokorokkeelle.

Brorsson pohti, että takana on pitkä ja hieno ura. Hän korosti jättävänsä huippu-urheilun ilolla, vailla surua.

– Vaikka en ehkä saavuta kaikkia suoritustavoitteitani, koen, että olen saanut urheilulta paljon enemmän. Se on todella antanut minulle kaiken. Olen saanut ekstraperheen, parhaat ystäväni ja oppinut paljon itsestäni. Olen löytänyt elämäni rakkauden (Gustav Larssonin). En voi pyytää urheilulta enempää.

Brorsson teki lopettamispäätöksensä jo ennen kauden alkua, mutta kertoi siitä vain valmentajalleen ja kumppanilleen. Hän halusi vielä keskittyä oleelliseen ilman suurta tunteilua.

– Jo pelkkä muiden tyttöjen katsominen saa minut murtumaan, joten en voinut sanoa sitä liian aikaisin. Mutta nyt oli sen aika.

Kyyneleet virtasivat

Ruotsin ampumahiihtotähtiin lukeutuva Hanna Öberg piti hienona, että Brorsson voi tehdä päätöksensä omin ehdoin. Hän sanoi, että Brorssonia tullaan kaipaamaan, ja murtui kyyneliin.

– Hän on todella liima, joka pitää meidät yhdessä, kaksinkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari kuvaili.

Olympiahopean, kaksi MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin urallaan saavuttanut Anna Magnusson itki myös. Yrittäessään pidätellä kyyneleitä hän tokaisi haastattelun yhteydessä Brorssonille, että "yksi kysymys sinusta ja sitä on mennyttä".

– Mona on merkinnyt uskomattoman paljon tälle joukkueelle ja minulle henkilökohtaisesti. Häntä tullaan kaipaamaan, Magnusson kertoi.

Ampumahiihdon maailmancup-kausi päättyy maaliskuun puolivälissä Kanadan Canmoressa. Sitä ennen kilpaillaan Norjan Oslossa ja Yhdysvaltain Soldier Hollow'ssa.

Lue myös:

    Uusimmat