Mainos

Ammattikalastajien saalis pienentynyt

Suomalaiset ammattikalastajat saivat viime vuonna Itämerestä saalista 10 miljoonaa kiloa vähemmän kuin edellisvuonna. Ennen viime vuotta kalasaalis kasvoi tasaisesti kymmenen vuoden ajan.

Saalis oli 108 miljoonaa kiloa, josta 82 miljoonaa kiloa oli silakkaa. Silakan kokonaissaalis oli kolme miljoonaa kiloa edellisvuotta pienempi. Saalista on pienentänyt lähinnä kilohailin vähentyminen. Sitä kalastettiin 19 miljoonaa kiloa, mikä on kahdeksan miljoonaa kiloa vähemmän kuin edellisvuonna.

Ammattikalastajien kokonaissaaliin tuottaja-arvo oli 134 000 miljoonaa markkaa. Se on 20 miljoonaa markkaa vähemmän kuin vuonna 1998. Tiedot käyvät ilmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tuoreesta Ammattikalastus merialueella 1999 -tilastojulkaisusta.

Lähes koko kilohailisaalis ja kaksi kolmasosaa silakkasaaliista käytettiin rehuna. Silakan ja kilohailin jälkeen suurimmat saaliit saatiin turskasta ja siiasta. Turskasaalis kasvoi puolella miljoonalla kilolla. Turskaa pyydettiin 1,6 miljoonaa kiloa. Siikasaalis oli 1,2 miljoonaa kiloa. Vähennystä edellisvuoteen oli 0,2 kiloa.

Lohta kalastettiin 0,6 miljoonaa kiloa eli 0,1 miljoonaa kiloa vähemmän kuin vuonna 1998. Selkämerellä lohisaalis pieneni noin puoleen edellisvuodesta. Silakasta suurin osa kalastettiin Selkämereltä ja kilohailista Suomenlahdelta. Siikaa saatiin eniten Perämereltä kun taas turskan kalastus keskittyi Suomen aluevesien ulkopuolelle eteläiselle Itämerelle. Viime vuoden lopussa ammattikalastajarekisterissä oli 2732 kalastajaa. Heistä joka kolmas saa vähintään kolmanneksen tuloistaan kalastuksesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.