Ammattijärjestäjä vinkkaa, mistä tavaramäärän karsiminen kannattaa aloittaa: "Se on ehkä se jutun juoni"

Kaaoksen kesyttäjät -ohjelman Laura Holmström kertoo ammattijärjestäjän työstä 3:03
Katso video! Laura Holmström vinkkaa mistä ylimääräisen tavaran karsiminen kannattaa aloittaa!

Kaaoksen kesyttäjät ohjelman Laura Holmström järjestää ammatikseen ihmisten koteja.

Kaaoksen kesyttäjät -uutuusohjelma on hyvän mielen reality, jossa sukelletaan kahdeksan suomalaisen perheen kaoottisiin koteihin ja laitetaan ne uuteen järjestykseen. Aikaa haasteelle on vain viikko ja kaaos kesytetään haastamalla perheet luopumaan 50 prosenttia tavaroistaan. Perheiden selvittäessä tavarapaljouttaan ohjelman muutostiimi tekee taikojaan. Yksi muutostiimiläisistä on ammattijärjestäjä Laura Holmström.

Holmström kertoo nauttivansa työstään, jossa saa auttaa ja kohdata erilaisia ihmisiä. Unelmien kohteeksi Holmström kertoo sellaisen kodin, jossa kohtaa motivoituneita ihmisiä, jotka ovat valmiita päästämään irti vanhasta ja menneestä.

– Käymme läpi elämää. Sellainen, jossa tartutaan siihen tavaraan ja tehdään päätöksiä, Holmström kertoo hyvästä kohteesta.

Työssään Holmström sanoo törmäävänsä usein samoihin asioihin ja tavaroihin, joista ihmisten on vaikea luopua. Hän listaa esimerkiksi vanhat rakkauskirjeet ja lapsuuden tunnepitoiset tavarat.

Holmström kertoo, että usein ihmiset eivät tiedä mistä ylimääräisen tavaran karsiminen kannattaa aloittaa ja hän vinkkaakin, että asiat, joihin ei ole tunnesidettä on helpoin ratkaisu.

– Vaikka kalsareista, joihin on vähiten tunnesidettä. Tai esimerkiksi shampoopulloista ja kosmetiikkatuotteista, Holmström nauraa.

"Kun aloittaa helpoimmasta..."

Hän myöntää, että usein ihmisten on vaikea pitää tunteensa kurissa, kun ylimääräistä ryhdytään karsimaan.

– Kun aloittaa helpoimmasta, niin tunteet ei pääse siihen kiinni. Silloin harjoitetaan sitä, että poisheittäminen tai lahjoittaminen tuo mielihyvää. Se on ehkä se jutun juoni, Holmström pohtii.

Holmström kertoo usein kotien kaaoksen alkavan jo eteisessä, jossa tavarat vyöryvät päälle jo sisään tullessa. Hän muistuttaa, että olisi hyvä keskittyä siihen, että eteisessä säilytettäisiin vain niitä tuotteita, joita milläkin hetkellä käytetään.

Holmström kertoo asiakkaidensa olevan pääosin rehellisiä kotiensa kaaosten kanssa, vaikkakin he kokevat hiukan häpeää ja jopa selittelevät tilannetta.

– Loppujen lopuksi, kun sielu ja kanavat aukeavat, niin se on upea kokemus ja kokonaisuus. Monet laittavat vielä perään kiitosviestejä ja ennen ja jälkeen -kuvia, joilla halutaan osoittaa, että tämä oli tarpeellinen satsaus, Holmström iloitsee saamastaan palautteesta.

Kaaoksen kesyttäjät alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 27.10. klo 21. Kaaoksen kesyttäjät: Tee se itse alkaa MTV Katsomossa to 27.10. 
Kaaoksen kesyttäjät on katsottavissa myös C Moressa.Lue myös:

    Uusimmat