Amerikan presidenttien parhaat terveysneuvot kautta aikojen - noudatatko näitä?

Amerikan presidentit kautta aikojen eivät suinkaan ole olleet oikeita terveiden elämäntapojen puolustajia. Kymmenien presidenttien joukkoon mahtuu kuitenkin myös liikunnan ja terveellisyyden puolesta jo vuosisatoja sitten liputtaneita johtajia. Noudatatko sinä Yhdysvaltojen presidenttien kuuluisimpia terveysneuvoja?

Barack Obama 1961–

"On tärkeää harrastaa liikuntaa, sillä muuten romahtaa jossain vaiheessa."

Obama on hyvin aktiivinen liikkuja ja siksi hänen suustaan kuultu terveysneuvo ei ole yllättävä. Obaman puhuu myös ympäri maailmaa saatu tutkimustieto siitä, kuinka terveellistä liikunta todella on.

Ronald Reagan 1911–2004

"Kaikki suuret muutokset Amerikassa lähtevät illallispöydästä."

Reagan ei todennäköisesti ajatellut ravitsemusta antaessaan kuuluisan neuvonsa, mutta perheen keskenvietettyjen illallishetkien tärkeä merkitys on todistettu sittemmin tieteellisin tutkimuksin. Lasten kanssa vietetty yhteinen illallishetki tukee lapsen kehitystä ja vähentää lapsilla todettuja .

Harry S. Truman 1884–1972

"Meidän on syytä uskoa, että kansakuntamme terveys on kaikkien huolenaihe: taloudelliset esteet terveyden vaalimisessa pitäisi poistaa ja kaikki kansalaiset ansaitsevat terveytensä vaalimiseksi koko maan apua."

Tänä päivänä sydänsairauksien, ylilihavuuden ja kakkostyypin diabeteksen tyyppiset elintasosairaudet ovat yhä yleisimpiä. Keinoja sairauksien selättämiseen ja terveyden parantamiseen etsitään entistä kiihkeämmin.

John F. Kennedy 1917– 1963

"Fyysinen kunto ei ole vain avain terveeseen kehoon, vaan dynaamisen ja luovan ajattelemisen perusta."

Kuten Kennedy jo vuosia sitten totesi, liikunta todella parantaa ajattelukykyä. Parhaimmillaan fyysiset harjoitteet tarkentavat ajatuksia ja parantavat ongelmanratkaisukykyä – myös tutkitusti.

Franklin D. Roosevelt 1882–1945

"Kansakunta, joka tuhoaa oman maaperänsä, tuhoaa itsensä. Metsät ovat maamme keuhkot, jotka puhdistavat ilmaa ja antavat raikasta voimaa kansallemme."

Jo Roosevelt otti ympäristöpulmat hyvin vakavasti. Tänä päivänä edesmenneen presidentin neuvot ovat nousseet arvoon arvaamattomaan.

Abraham Lincoln 1809–1865

"Loppujen lopuksi elämilläsi vuosilla ei ole merkitystä. Sillä on merkitystä, kuinka paljon vuosiisi on kuulunut elämää."

Lincoln viittaa neuvollaan aktiivisuuteen ja sosiaalisten suhteiden vaalimisen tärkeyteen elämässä. Tutkimuksissakin on pystytty todistamaan, että .

Thomas Jefferson 1743–1826

"Käveleminen on parasta liikuntaa ikinä. Totuttele kävelemään pitkiä matkoja."

Käveleminen on usein aliarvostettua liikuntaa, jolla on hurjasti positiivisia vaikutuksia. Sen lisäksi kävelyä voi harrastaa miltei missä vain ja ilman apuvälineitä. Ihanteelliseksi päivittäiseksi askelmääräksi on määritelty 10 000 askelta.

John Adams 1735–1826

"Ikääntynyt mieli muistuttaa hevosta: siitä on pidettävä huoli, jos sen mielii toimivan toivotulla tavalla."

Adamsin terveysneuvo viittaa , jota pyritään vaalimaan tänäkin päivänä enenevissä määrin. Tänä päivänä on saatu viitteitä siitä, että fyysinen terveys voi vaikuttaa esimerkiksi muistiin.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat