Mainos

Amazonissa karmiva ominaisuus: Tajuaa, jos yrität rakentaa pommia kotona – ehdottaa tarvittavia materiaaleja

Nettikauppojen suositteluominaisuus on parhaimmillaan kätevä, pahimmillaan vaaraksi.

Kun shoppailet nettikaupassa, saat lähes takuuvarmasti ehdotuksia siitä, mitä voisit ostaa havittelemasi tuotteen lisäksi. Usein ehdotukset perustuvat muihin käyttäjiin, jotka ostivat esimerkiksi katsomiesi kenkien kanssa tietynlaisen laukun.

Suositteluominaisuus on parhaimmillaan kätevä, pahimmillaan ärsyttävä – tai vaarallinen, kertoo Gizmodo-sivusto. Englantilainen Channel 4 -kanava huomasi, että Amazon-nettikauppa osaa suositella kotitekoisen räjähteen tekemiseen tarvittavia tuotteita.

Suosituksia se tekee osiossa, jossa listataan, mitä shoppailijan katsoman tuotteen kanssa yleensä ostettiin.

Amazon ei tehnyt vaarallisilta vaikuttavia suosituksia joka kerta. Joidenkin kemikaalien tapauksessa se kuitenkin ehdottaa seuralaiseksi toista tuotetta, joka kemikaaleihin yhdistettynä synnyttäisi kotitekoisen räjähteen.

Gizmodo huomauttaa, että suosituksia generoidaan luultavasti satunnaisesti ihmisen ostoshistoriaan perustuen, eikä sivusto siis oikeasti tiedä, mitä ehdottaa.

Britti-Amazon vakuutti, että kaikkien sen myymien tuotteiden täytyy noudattaa paikallisia lakeja. Myyntijätti myös tekee läheistä yhteistyötä poliisin ja muiden viranomaisten kanssa, jos tarvetta ilmenee, kertoo Channel 4 News. Havainto on kuitenkin synnyttänyt keskustelua myyntisivustojen sosiaalisesta vastuusta.

Amazon ei kommentoinut asiaa Gizmodolle.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.