Mainos

Alppimatkoilla edelleen raju kysyntä Suomessa

Alpeille suuntautuvien hiihtomatkojen myynnissä ei ole tapahtunut minkäänlaista notkahdusta taloudellisesta taantumasta huolimatta. Suomesta on jouduttu jopa lisäämään lentojen määrää Itävaltaan hiihtolomaviikolle.

– Meillä on ylimääräinen lento Salzburgiin viikolle kahdeksan. Sieltä asiakkaat jakautuvat sitten eri kohteisiin. Yleisesti ottaen tilanne on odotettua parempi, olemme myynnissä edellä vuoden takaista tilannetta. Erityisesti viimeisten kolmen viikon aikana matkat ovat myyneet hyvin, kertoo STS Alppimatkojen toimitusjohtaja Harri Kaijanto.

STS Alppimatkat vie tulevana talvena Suomesta alppimaisemiin noin 5000 matkustajaa, neljään maahan ja 11 kohteeseen. Myös markkinajohtaja SunSkilla tilanne on hyvä. Aurinkomatkojen omistamalla SunSkillä asiakkaita on noin 7000, ja kohteita neljässä maassa yhteensä 12.

– Tilanne näyttää ihan kohtuulliselta, isoa muutosta viime vuoteen ei ole havaittavissa. Jos asiaa katsoo hieman pidemmällä perspektiivillä, niin alppimatkojen suosio on ehkä hivenen laskussa, se ei ainakaan nouse, Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi paljastaa.

– Lappi on meille iso kilpailija, Meretniemi jatkaa.

Firmamatkat elpymässä

Hiihtomatkailijoiden ostokäyttäytyminen on muuttumassa.

– Ennen matkat varattiin aikaisemmin, nyt se tehdään myöhemmin ja myöhemmin. Se johtuu tietenkin siitä, että ihmiset eivät tiedä työtilanteitaan pitkän ajan päähän. Lomien ajankohdista ei tiedetä niin tarkkaan, sanoo YouTravelin tuotantopäällikkö Vesa Isotalo.

– Tällä hetkellä USA:n ja Kanadan kohteisiin on kova kiinnostus. Lennot ovat halpoja, eivätkä matkat sinne ole enää niin kalliita kuin aiemmin. Nyt on hyvä aika lähteä katsomaan Pohjois-Amerikan kohteita. Ilmassa on myös selviä viitteitä siitä, että firmamatkat alkavat elpyä, isotalo jatkaa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.