Alonso paljasti, miten piti haastajat takanaan

Paalupaikalta lähtenyt Ferrari-kuljettaja Fernando Alonso onnistui pitämään ohitusta vuorotellen kärkkyneet Sebastian Vettelin ja Jenson Buttonin takanaan Hockenheimissa.

Takana tulevilla kuljettajilla oli apunaan huippunopeutta kasvattava avattava DRS-takasiipi, jota sai avata suoralla, joka edelsi tiukkaa hiusneulamutkaa, eli mutkaa numero 6. Alonso kuitenkin mitätöi DRS-hyödyn ottamalla Kers-laitteen tarjoamat lisätehot irti silloin, kun haastajat saivat avata takasiipensä.

– Minä tiesin, että minun täytyi keskittyä etenkin mutkaan 6 puolustaakseni sijoitustani käyttäen Kersiä, Alonso kertasi.

– Autossa oli hyvä vetopito ja huippunopeus, joten se riitti pitämään kärkipaikan mutkaan 6 mentäessä. Sen jälkeen ei ole mahdollista ohittaa viimeisellä sektorilla, Alonso jatkoi.

Button jakoi kiitosta Alonson puolustautumiselle.

– Fernando tietää täsmälleen, kuten me kaikki, kuinka hyödyntää Kersiä pitääkseen jonkun takanaan, ei pelkästään DRS-alueella, vaan myös kierroksen muilla alueilla. Minulta vain loppui höyry suoran päässä. Ero oli hieman liian suuri ohi pääsemiseksi, Button sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat