"Allergiaoireeni katosivat homeopatian avulla"

Voimakkaasti allerginen Niina oli 13 vuotta sitten vaivojensa vuoksi lääkekoukussa. Hän kokeili viimeisenä keinona homeopatiaa. Puoli vuotta hoitojen aloittamisen jälkeen kaikki oireet katosivat.

Niina Voutilainen joutui jo pikkutyttönä allergiakierteen kouriin. Hän alkoi syödä kuusivuotiaana lääkkeitä siitepölykausina. Allergisia reaktioita aiheuttivat myös eläimet ja pöly.

− Kärsin jatkuvista hengitysoireista. Silmäni olivat turvonneet ja tulehtuneet. Minulla puhkesi rasitusastma, ja myöhemmin sain myös varsinaisen astmadiagnoosin. Liikunta muuttui haastavaksi, sillä hengittäminen oli työlästä, Niina kertaa allergiahistoriaansa.

Parikymppisenä Niina popsi allergialääkkeitä kevät- ja kesäkaudet läpeensä. Hän ravasi lääkärien vastaanotoilla. Lääkearsenaali kasvoi, mutta vaivat eivät helpottaneet.

Niinan mitta alkoi täyttyä, kun allergiaoireiden rinnalle ilmestyivät sitkeät, jatkuvasti toistuvat hiivatulehdukset.

− Aloin turvota ja saada migreenikohtauksia. Lopulta normaalit lääkkeet eivät auttaneet. Hiiva palasi riesakseni yhä uudestaan.

Seis jatkuvalle lääkitykselle

Niina varasi tuskastuneena ajan yksityiselle gynekologille. Saksalaissyntyisen lääkärin tapaaminen muodostui käänteentekeväksi.

− Kyseinen lääkäri ilmoitti suoraan, etten tule parantumaan normaalilla lääkityksellä. Hän kehotti minua ryhtymään hiilihydraatittomalle ja sokerittomalle ruokavaliolle sekä hakeutumaan homeopaatin vastaanotolle.

Homeopatia hoitomuotona ei sanonut Niinalle mitään. Hän oli silti huojentunut siitä, että ensimmäistä kertaa joku ei kuitannut vaivoja uudella lääkereseptillä.

Niina sai järjestettyä tapaamisen homeopaatin kanssa. Homeopaatti korosti alkuun, että homeopaattinen lääkitys vaatisi tehotakseen sitoutumista, sillä todennäköisesti oireet pahenisivat alkuun.

− Pian sen jälkeen kun ryhdyin käyttämään homeopaattisia pillereitä, jouduin kokemaan erilaisia uusia oireita. Esimerkiksi ihoni alkoi kutista voimakkaasti ja ikään kuin uusiutui kauttaaltaan. Tätä kesti useita viikkoja. Soitin useaan kertaan homeopaatilleni ja sanoin, etten kestä enää, Niina muistelee.

Allergiat katosivat pysyvästi

Niinan sitkeys palkittiin. Oireet alkoivat vähitellen hellittää. Puoli vuotta homeopaattisten hoitojen aloittamisesta Niina havahtui siihen, että hän on täysin terve.

− Laihduin 12 kiloa. Hiivatulehdus parani eikä tullut enää takaisin. Kaikki allergiaoireet katosivat, samoin laktoosi-intoleranssi. Pystyin luopumaan allergialääkkeistä ja astmapiipusta sekä aloittamaan liikunnan, Niina kertaa uskomatonta muutosta.

Tervehtymistä oli vaikea uskoa. Kylässä Niina sai vanhasta muistista allergiakohtauksen, kun nurkan takaa ilmestyi kissa. Todellisuudessa eläimet eivät enää laukaisseet oireita.

− Kun hoitojen aloittamisesta oli kulunut vuosi, toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja ostin koiran.

Homeopatia auttaa moneen vaivaan

Tänä päivänä Niina luottaa homeopatiaan arkielämässään. Kotiin on kertynyt useita lääkepurkkeja. Hän pyrkii käyttämään homeopatiaa myös perheenjäsenien vaivoihin. Alkuun on silti tärkeää hakeutua ammattitaitoisen homeopaatin ohjaukseen.

− Homeopatia toimii loistavasti lasten sairauksiin, kuten korvatulehduksiin. Myös useat vaihdevuosivaivoista kärsineet ystäväni ovat saaneet homeopatiasta avun.

Niina ei vastusta perinteistä lääketiedettä, mutta korostaa, että parantuakseen sitä voi käyttää homeopatian ohella. Muualla Euroopassa homeopatian käyttö on jo arkipäivää. Lääkkeistä saa jopa korvauksia.

− Keho parantaa itse itsensä, kun sille annetaan mahdollisuus, Niina vakuuttaa.

Studio55/Jenni Kokkonen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat