Alkoholista eroon kotikonstein

Kesäkuukausina terassikelit saavat alkoholinkäytön helposti riistäytymään käsistä. Jos tuntuu siltä, että kaljapullo on pysynyt liian hyvin käsissä viime aikoina, kannattaa kokeilla näitä vinkkejä.

• Alkoholinkulutus on yksilöllistä, ja jo pari alkoholiannosta päivässä saattaa olla liikaa. Alkoholilla haetaan mielihyvää silloin kun sitä ei saa mistään muusta.

• Voit pitää päiväkirjaa, jossa ensiksi seuraat juomistottumuksia, ja josta voit myöhemmin tarkastella, kuinka paljon olet todellisuudessa nauttinut alkoholia. Hyvin usein alkoholiannoksiansa vähättelee, varsinkin kun alkoholista on tullut riippuvaiseksi.

• Monet ajattelevat, että alkoholista pääsee parhaiten eroon, kun hankkii toisen riippuvuuden. Ei kannata kuitenkaan kokeilla päihdyttäviä aineita. Alkoholin vastapainoksi kannattaa tuoda urheilu, josta saa parhaimmillaan yhtä mahtavan hyvänolontunteen kuin pienestä päihtymyksestä.

• Älä vietä aikaa seurassa, jossa juodaan. Jos olet tapaamassa ystäviäsi, niin sopikaa treffit paikkaan, jossa ei myydä alkoholia laisinkaan. Näin varmistat, ettei houkutus ole liian suuri.

• Ei kannata myöskään luottaa siihen, että lähdet vain yhdelle, sillä se ei usein pysy vain yhdessä juomassa.

• Kaada kaikki alkoholipitoiset juotavat pois kaapista, sillä et voi nauttia väkijuomaa, jos sitä ei ole tarjolla.

• Vertaistuki voi olla elintärkeää, jos haluaa vähentää alkoholinkäyttöä. Kannattaa keskustella henkilön kanssa, joka on käynyt saman läpi. Ehkä toisen sanoista voi ottaa esimerkkiä, eikä itse tarvitse käydä samoja asioita läpi kantapään kautta.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja