Alkaako kevät ensi viikolla? Pekka Pouta: Talvi ottaa ison loikan kohti lämpöä

Pekka Poudan kuukausiennuste 1:16

Talvi ottaa tuoreen ennusteen mukaan ensi viikolla aimo harppauksen kohti kevättä. Keskilämpötila voi nousta etelässä jo pysyvästi plussan puolelle, eli terminen kevät alkaa.

Ensi viikko on Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen kuukausiennusteen mukaan selvästi keskimääräistä lauhempi ja hieman sateisempi.

– Vallalla on ensi viikolla lounaisvirtaus, joka kääntyy jonkinnäköiseksi föhn-tuuleksi. Samalla Suomen yli kulkee sadealueita. Sekä yöt että päivät ollaan etelässä plussalla. Päivisin lämmintä voi olla selvästi yli viisi astetta, MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo.

Maaliskuun viimeinen viikko on ennusteen mukaan keskimääräistä jonkin verran kuivempi ja enää vain vähän keskimääräistä lämpimämpi.

– Silloin voidaan kokea heikkotuulisia ja kylmiä öitä ja aurinkoisia lämpimiä päiviä. Ylimmät lämpötilat ovat etelässä viitisen astetta plussalla ja vain Pohjois-Lapissa ylin lämpötila on selvästi pakkasella. Alin lämpötila on etelässä keskimäärin vähän pakkasella. Jos kuukausiennuste toteutuu, se tarkoittaa käytännössä sitä, että terminen kevät on alkanut.

Lue myös:

    Uusimmat