"laitosruokaa, pitkä lounas ja valtion leipä" eli:- pakasteseitä- kiinankaalia- rasvatonta piimää- luomuruisleipä- kokonainen ananas
Jyrki Sukulan ja Alivaltiosihteerin menu:
Alkusalaatti
puolikas kiinankaali 125 g herne-maissi-paprikaa puolikas valkosipuli 2 rkl valkoviinietikkaa 2 rkl oliiviöljyä mustapippuria tabascoa ruohosipulia
Sulata hernemaissipaprika, mausta o-öljyllä, valkosipulilla, valkoviinietikalla, tabascolla, mustapippurilla, koristele ruohosipulilla.
Piimäpirtelö
0,5 l piimää 1 raastettu limekuori 1 limeen mehu 1 sitruunan mehu 3 oksaa minttua 2 rkl sokeria
Sekoita aineet tehosekoittimessa, koristele mintunoksalla.
Kiinankaalikääryleet
3 kpl kiinankaalin ulkolehtiä 3 seifilettä 1 dl kermaa puolikas sipuli suolaa, valkopippuria 2 rkl valkoviiniä hyppysellinen sahramia 50 g voita
Sulata seifileet, mausta suolalla ja pippurilla, rullaa kaalinlehtien sisään seifileet, lisää päälle nokare voita ja laita uuniin 15 min. 175 asteeseen.
Sahramikastikkeen valmistus: hienonna sipuli, freesaa kattilassa, kaada päälle kerma, hauduta kunnes sipulit kypsiä, lisää sahrami ja valkoviini, mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta sauva- sekoittimella, tarjoile kaalikääryleiden kera.
Rukiiset seifileet
3 seifilettä 3 jälkiuuniviipaletta 50 g voita 125 g hernemaissipaprika 1 tl worchester-kastiketta 3 tippaa tabascoa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl soijaa
Raasta ruisleipä, paneroi seifileet ruisleipäraasteessa, paista voissa kypsiksi. Freesaa wokissa hernemaissi- paprika, lisää worchesterkastike, tabasco, oliiviöljy ja soija.
Piimäletut
0,5 l piimää 2 kanamunaa 2 dl vehnäjauhoja 3 rkl kaakaojauhetta 2 rkl sokeria voita paistamiseen
Valmista lettutaikina, sekoita kanamunat piimään ja kuiva-aineet keskenään, anna turvota noin 10 min. Kuori ananas, leikkaa paloiksi, paista voissa, lisää fariinisokerilla, liekitä konjakilla tai sitrusliköörillä, tarjoile lettujen ja kermavahdon kera.