Aliarvostetut ja edulliset herkut: Näin kokkaat sisäelimistä

Makuja-osion Sivumaku-blogaaja Jani Kinnunen neuvoo, mitä kotikeittiössä voi valmistaa esimerkiksi kateenkorvasta tai munuaisista.

Kinnunen osallistui itse työväenopiston sisäelinkurssille oppiakseen paremmin hyödyntämään näitä inhottavinakin pidettyjä herkkuja. Kurssin vetäjänä toimi Chef Santeri.

– Tiivistän kokemuksiani eri raaka-aineista. Munuaiset olivat yllättävän hyviä. Ne eivät likimain kaivanneet edes suolaa. Täytyy ehdottomasti testata. Ja kuten Santerikin sanoi, liekitykset ovat turisteja varten. Broilerinmaksa on tuttu raaka-aine, mutta aina vahvistuu muistutus sen tuhdista mausta. Kateenkorva on mukavan maukasta, kunhan sen keittää kypsäksi ja saa puhdistettua roippeista. Kieli on mitä mainioin liha tillilihaan. Sydän vaatii hyvin pitkän kypsytysajan eikä se oikein ehtinyt esikypsytyksestä huolimatta mureaksi kurssi-illan aikana, Kinnunen kirjoittaa.

Käy nappaamassa Sivumaku-blogista reseptit liekitettyihin karitsan munuaisiin sekä leivitettyyn kateenkorvaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat